Έγραψε ιστορία το Πακιστάν στα προκριματικά της Ασίας

Το Πακιστάν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών της Ασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, για πρώτη φορά, καθώς νίκησε (1-0) την Καμπότζη.

Ο πρώην μέσος της ΚΠΡ, Χαρούν Χαμίντ, σκόραρε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου για το Πακιστάν, με το γκολ αυτό να είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην ομάδα του, αφού στον πρώτο αγώνα στην Πνομ Πενχ την περασμένη Πέμπτη δεν υπήρξε σκορ.
Το Πακιστάν θα συμμετάσχει στον 7o όμιλο, όπου θα συναντήσει τη Σαουδική Αραβία του Ρομπέρτο Μαντσίνι στις 16 Νοεμβρίου πριν αντιμετωπίσει την Ιορδανία και το Τατζικιστάν.

Στο 2ο γύρο πέρασε-και- η Μιανμάρ, η οποία αντιμετωπίζει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο επόμενο παιχνίδι της, αφού η ισοπαλία 0-0 με το Μακάο επιβεβαίωσε την πρόκρισή της μετά τη νίκη με 5-1 στον πρώτο αγώνα την περασμένη εβδομάδα.
«Η Ιαπωνία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά από καλύτερες ομάδες μπορείς να μάθεις», δήλωσε ο προπονητής της Μιανμάρ, Μίχαελ Φειχτενμπάινερ, η ομάδα του οποίου θα παίξει επίσης με τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία στον 2ο όμιλο.

Η Σιγκαπούρη έκλεισε τη θέση της στον επόμενο γύρο, όπου θα ενωθεί με τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ταϊλάνδη στον 3ο όμιλο.
Το Αφγανιστάν προκρίθηκε στον 1ο όμιλο με νίκη 1-0 επί της Μογγολίας για να εξασφαλίσει μία συνολική νίκη 2-0 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια το Κατάρ, την Ινδία και το Κουβέιτ.
Το Χονγκ Κονγκ επέζησε από ένα «τρόμο» στο Τιμπού, χάνοντας 2-0 από το Μπουτάν, αλλά προχώρησε ως αποτέλεσμα της νίκης του με 4-0 στον πρώτο αγώνα εντός έδρας. Θα αντιμετωπίσει το Ιράν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν στον 5ο όμιλο στον δεύτερο γύρο.

Η Ταϊβάν κέρδισε 3-0 επί του Τιμόρ-Λέστε και με συνολική νίκη 7-0 στα δύο παιχνίδια πήγε στον 4ο όμιλο για να συναντήσει το Ομάν, την Κιργιζία και τη Μαλαισία, ενώ η Ινδονησία σημείωσε μια δεύτερη νίκη με 6-0 επί του Μπρουνέι για να πάει με το Ιράκ, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες στον 6ο όμιλο.

Η νίκη 1-0 του Νεπάλ επί του Λάος το έφερε στον 8ο όμιλο με την Υεμένης, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σρι Λάνκα και προκρίθηκε με συνολική νίκη με 4-1. Το γκρουπ συμπληρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Το Μπαγκλαντές κέρδισε 2-1 της Μαλδίβες και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκε στον 9ο όμιλο με την Αυστραλία, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

Οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε έναν από τους εννέα ομίλους της επόμενης φάσης θα προκριθούν στον τρίτο γύρο, όπου 18 ομάδες θα παλέψουν για τις οκτώ εγγυημένες θέσεις της ηπείρου στους τελικούς των 48 ομάδων στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

To Top