ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έδωσε (ξανά) απαντήσεις και επέστρεψε στην φετινή… κανονικότητά του ο Άρης!

Η… κανονικότητα του φετινού Άρη, είναι να απέχει ως επί το πλείστον από τα αρνητικά αποτελέσματα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να “κλείνει” γρήγορα την παρένθεση της ήττας στην Λαμία, με μία επίδειξη ισχύος έναντι του Βόλου.

Το γεγονός πως ο Άρης κατάφερε για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν να συνεχίσει με νίκη, έπειτα από απώλεια βαθμών, αποδεικνύει πως αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα νικητή και πως δύο-τρία άσχημα αποτελέσματα δεν είναι ικανά για να την αποδιοργανώσουν και να την εκτροχιάσουν.

Αρχικά, έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα γύρισε άμεσα σελίδα και έφυγε με “τριάρα” από την Λάρισα, μόλις λίγα 24ωρα μετά. Το ίδιο και μετά την ήττα στην Λαμία την περασμένη Δευτέρα. Σε ένα ματς που όλα ήταν στραβά κι ανάποδα. Κέρδισε χθες με 2-0 τον Βόλο, έχασε κλασσικές ευκαιρίες για 2-3 γκολ ακόμα. Δεν αναφέρω την ισοπαλία στο Περιστέρι, γιατί με κόντρα διαιτησία, με 10 παίκτες από νωρίς και πίσω στο σκορ με δύο γκολ, το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο σαν… νίκη!

Κλήθηκε για μία ακόμα φορά ο φετινός Άρης να δώσει απαντήσεις, διότι είναι υποχρεωμένος απέναντι στους προβοκάτορες, να αποδεικνύει κάθε αγωνιστική το αυτονόητο. Πως έχει μία ομάδα σφυρηλατημένη για πρωταθλητισμό, όσο κι αν τους ενοχλεί!

Ο δρόμος είναι μακρύς, οι δύσκολες και συνεχόμενες υποχρεώσεις συνεχίζονται και το που θα καταφέρει αυτή η ομάδα να φτάσει θα φανεί αρκετά σύντομα. Μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, θα υπάρχει στις αρχές του Φεβρουαρίου. Όταν θα τελειώσει αυτό το “κύμα” των συνεχόμενων, ανά τριών ημερών, αναμετρήσεων. 

Ο Άρης θα μετρήσεις τις αντοχές του αυτό το διάστημα και αν βγει νικητής όπως δείχνει ότι μπορεί, τότε θα υπάρξει αναδιοργάνωση στόχων, προς τα… πάνω, απ΄ότι είχαν αρχικά οριστεί στην αρχή της σεζόν.

Μέχρι τότε, η λογική που υπάρχει σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, πως βήμα-βήμα πρέπει να αντιμετωπίζεται το κάθε παιχνίδι, είναι απόλυτα ορθή. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην παρεκκλίνει της πορείας του, να μην επιφορτιστεί με περαιτέρω άγχος η ομάδα, κάτι που δεν έχει καθόλου ανάγκη, ειδικά αυτή την περίοδο.

Υ.Γ. “Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο” λένε και οι προσθήκες που θα γίνουν στο ήδη “γεμάτο” ρόστερ, μόνο ωφέλιμες θα είναι. Σημαντική η μεταγραφή του Νικόλα Ιωάννου, σε μία θέση που χρειαζόταν ενίσχυση η ομάδα. Ήδη, ο Κριστιάν Γκάνεα “ταρακουνήθηκε” και για αρχή, έδειξε αντίδραση. Η συνέχεια, όμως, επιβάλλεται…

Υ.Γ.1. Ο Χερόνιμο Μπαράλες, έχει ακριβώς όλα αυτά τα στοιχεία που θέλει ο Άκης Μάντζιος για την κορυφή της επίθεσης του. Σέντερ φορ περιοχής, με μεγάλη εμπειρία, ποιότητα και άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Επιθετικός, που “μυρίζεται” το γκολ και περιμένει έστω και την μία και μοναδική ευκαιρία, από τους συμπαίκτες του, για να σκοράρει.

 

 

To Top