ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έθαψε» τον Νεϊμάρ ο Πελέ!

Είναι γεγονός ότι με τα πόδια τα κατάφερνε πολύ καλύτερα απ’ όσο με το στόμα. Και ότι πολλές δηλώσεις του κατά καιρούς ήταν ελαφρώς άστοχες.

Το ίδιο ενδέχεται, λοιπόν, να φανούν σε κάποιους και τα λεγόμενα του Πελέ για τον Νεϊμάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Placar» και στο πλαίσιο μιας συζήτησης περί συγκρίσεων, ο Βραζιλιάνος «θρύλος» δεν έδειξε να εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του σταρ της Μπαρτσελόνα. Ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον κατατάσσει στους κορυφαίους:

«Δεν γυρίζει πίσω, δεν δημιουργεί, δεν συνεργάζεται με την ομάδα. Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις χωρίς όλα αυτά. Ο Νεϊμάρ είναι καλός παίκτης, αλλά πόσα γκολ έχει βάλει με κεφαλιά», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Δεν δίστασε, δε, να πει ότι ο Βασκονσέλος (μέσος της Σάντος στη δεκαετία του ’50) «ήταν δέκα φορές καλύτερος».

Πέραν αυτού, ο Πελέ δεν παρέλειψε να πει τη γνώμη του και για τη σύγκριση Μέσι-Ρονάλντο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος την τελευταία δεκαετία. Δεν τα πάει καλά όμως με το κεφάλι και χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το αριστερό πόδι απ’ όσο το δεξί. Πριν λίγο καιρό ο Κριστιάνο ήταν ο καλύτερος, αν και εγώ έμοιαζα περισσότερο με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο».

Όσο για το κλείσιμο και αναφερόμενος στο αγαπημένο του θέμα -τον εαυτό του- ο Πελέ απάντησε και στο πώς θα ήταν τα πράγματα αν έπαιζε σήμερα. Είπε λοιπόν: «Σήμερα ο Πελέ θα ήταν καλύτερος από τότε, γιατί η προπόνηση είναι πολύ καλύτερη. Το ταλέντο το δίνει ο Θεός, αλλά είσαι πολύ καλύτερος αν είσαι καλά προετοιμασμένος».

Πηγή: sport-fm.gr

To Top