Έκανε βήματα μπροστά ο Άρης, έχει ακόμη αδυναμίες

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στην Κρήτη, επί του ΟΦΗ και ο Πέτρος Πασσαλής σχολιάζει στο blog του τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της κιτρινόμαυρης εμφάνισης, υπό τις οδηγίες του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

 Καλό υπόλοιπο ημέρας…

Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος Νοεμβρίου για να έχουμε ολοκληρωμένη αγωνιστική δραστηριότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας έκαναν πρεμιέρα ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίστηκαν για δέκατη φορά.

Η δέκατη αγωνιστική σημαδεύτηκε από την πρώτη νίκη του ΑΡΗ απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όλες τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει. Η γενικότερη παρουσία της ομάδας του ΑΡΗ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και μέτρια στο δεύτερο.

Πρωταγωνιστές της επιτυχίας υπήρξαν οι Γιαννιώτας, Βελλίδης , Ντίκο και Σανκαρέ. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας προσπάθησαν να περιορίσουν τους κινδύνους για την εστία του Βελλίδη αλλά ταυτόχρονα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν να βοηθήσουν και στην σωστή ανάπτυξη. Ο Γιαννιώτας πέρα από το τέρμα που σημείωσε ήταν μία διαρκής απειλή για την άμυνα του ΟΦΗ και πολλές φορές οι αντίπαλοι αμυντικοί προσπάθησαν με αντιαθλητικό τρόπο να περιορίσουν τις διεισδύσεις του. Ο Βελλίδης απέδειξε πόσο λανθασμένη ήταν η μη χρησιμοποίηση του στο προηγούμενο παιχνίδι.

Καστίγιο, Σολτάνι και Ιάκομπ ,ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους, δεν βοήθησαν. Ο Καστίγιο βρίσκεται πολύ μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και αναλώνεται σε προσωπικές ενέργειες που δεν βοηθάνε ούτε τον ίδιο ούτε την ομάδα του. Ο Σολτάνι, που προέρχεται από απουσία λόγω τραυματισμού, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Ιάκομπ δεν μπόρεσε να κρατήσει την αντίπαλη άμυνα ψηλά αλλά και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την εστία του ΟΦΗ. Ο Ούμπιντεζ για όσο διάστημα είχε δυνάμεις ήταν καλός αλλά δεν μπορεί ακόμα να αγωνιστεί στον ίδιο ρυθμό για ενενήντα λεπτά.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από τον καινούργιο προπονητή του ΑΡΗ είναι θετικά. Προσπαθούν οι ποδοσφαιριστές να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αφήνοντας τα γεμίσματα, οι γραμμές είναι πιο κοντά και μέσω του συνδυαστικού παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Στα αρνητικά η μη σωστή κάλυψη του χώρου του κέντρου στο αμυντικό κομμάτι από τους Τόχα και Φατί και η χρησιμοποίηση του Καζναφέρη σε θέση δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Καζναφέρης έχει αρκετά προσόντα είναι φιλότιμος αλλά δεν είναι δεξί μπακ. Θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά στο αμυντικό κομμάτι.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

 

 

To Top