ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Έκανε τα πάντα για να παίξει στην Ευρώπη με τον Άρη ο Σούντγκρεν!»

Για την μεγάλη επιθυμία του Ντάνιελ Σούντγκρεν να αγωνιστεί με τον Άρη αναφέρθηκε ο επιστήθιος φίλος του στη Σουηδία, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio…

Είχες από κοντά τον Ντάνιελ, τον είχες βομαρδίσει και εσύ αλλά και άλλοι αρειανοί και τα κατάφερε τελικά έτσι;

Τα κατάφερε πολύ καλά γιατί ήταν όνειρο του να πάει στην Ελλάδα, να πάει στον Άρη και βασικά θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Άρη.

Ήθελε να παίξει με την φανέλα του Άρη;

Το ήθελε ναι.

Σας είχε εξομολογηθεί κάτι για τον Άρη σωστά;

Το όνειρο του είναι να έρθει στον Άρη, να παίξει γιατί είναι και σε μία πολύ καλή ηλικία. Θέλει να παίξει και να πάει για πρωτάθλημα, για κύπελλο και τον ενδιέφερε πάρα πολύ να παίξει με τον Άρη, όχι με την ΑΙΚ στην Ευρώπη.

Σας είχε πει ότι θα το προσπαθήσει να παίξει με τον Άρη στην Ευρώπη και όχι με την ΑΙΚ;

Έκανε τα πάντα για να παίξει στην Ευρώπη με τον Άρη. Μίλησε με την διοίκηση, με τους προπονητές. Και απ’ότι είδαμε προχθες, δεν ήταν στην αποστολή και απ’ότι ακούμε έρχεται την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Το πήρε δηλαδή «προσωπικά» και το προσπάθησε μόνος του;

Ακριβώς, γιατί στην ΑΙΚ ήταν ένας πάρα πολύ αγαπητός παίκτης, ήταν από τις ακαδημίες εκεί. Έφυγε μερικά χρόνια πήγε σε μικρές ομάδες αλλά μετά πάλι τον πήραν πίσω. Είναι από τα παιδιά που δεν θα σε πουλήσει, τα δίνει όλα, είναι πολύ σοβαρό παιδί και φυσικά καλός ποδοσφαιριστής.

Από την μία δεν ήθελε να την «πουλήσει» αλλά από την άλλη ήθελε και να έρθει στον Άρη, αυτή ήταν η αντίθεση έτσι;

Ναι γιατί στον Άρη μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια ενώ στην ΑΙΚ θα έπαιζε ένα δύο παιχνίδια και μετά θα έπρεπε να φύγει και θα έχανε αρκετούς αγώνες με τον Άρη στην Ευρώπη που αν όλα πάνε καλά δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει.

Να φτάσει σίγουρα μέχρι τους ομίλους έτσι;

Μακάρι, τα φιλικά άλλα δείχνουν αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια αυτοί οι αγώνες, κάνεις πειράματα. Στο πρωτάθλημα είναι οι βαθμοί.

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, θα έρθει έτοιμος;

Ναι, νομίζω πως είναι ο πιο προπονημένος από όλα τα παιδιά που είναι στον Άρη, γιατί αυτοί είχαν διακοπή μόνο 10-12 μέρες. Αλλά οι Σουηδοί ακόμη και στην διακοπή τους απ’όσο ξερω δεν κάθονται έξω, τρέχουν, πηγαίνουν στο γυμναστήριο κτλ.

Πως βίωσε την εμπειρία του στην Θεσσαλονίκη;

Ήταν πολύ ενθουσιασμένος, δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό, να είναι τα φώτα πάνω του, στην Σουηδία είναι λίγο πιο χαμηλών τόνων τα πράγματα. Ξετρελάθηκε με την υποδοχή, δεν περίμενε τέτοιο πράγμα. Του άρεσε πάρα πολύ.

Είναι σημαντικό επίσης και το γεγονός ότι η διοίκηση προσπαθεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο παίκτης έτσι; (Μένει στο διπλανό σπίτι με τον επίσης Σουηδό Ντάνιελ Λάρσον στην Θεσσαλονίκη)

Είναι πολύ σημαντικό γιατί και στην πορεία αυτές οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά. Άμα ο παίκτης νιώθει καλά θα μπορέσει να αποδόσει ακόμη πιο πολύ.

Εσύ του έδωσες και έναν ταξιδιωτικό οδηγό για εδώ έτσι;

Ναι ναι αλλά δεν ξέρω πόσο θα προλάβει γιατί τώρα και η συντροφός του είναι έγκυος.

Άρα ο Άρης και η Θεσσαλονίκη του έφεραν γούρι, να γεννηθεί και ένα «αρειανάκι»; (γέλια)

Έτσι ακριβώς. Μακάρι να γεννηθεί ένα αρειανάκι και να κάνει και μια καλή πορεία ο Άρης.

Πως περιμένεις τον Άρη της νέας σεζόν; 

Τον περιμένω ένα κλικ πιο πάνω. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη χρονιά από πέρσυ, να βγούμε στην τριάδα και γιατί όχι να πάμε και σε έναν τελικό Κυπέλλου. Με πολλή δουλειά, αυτοί οι στόχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ομάδα και κόσμος μαζί έτσι; 

Ακριβώς. Έχουμε πολύ κόσμο, πολύ λαό που πηγαίνει στο γήπεδο, στηρίζει την ομάδα και όταν κερδίζει αλλά και όταν χάνει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

To Top