Έκανε την «αχίλλειο πτέρνα» του, το δυνατό του σημείο!

Από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη ο Μανουέλ Μασάδο, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που είχε να λύσει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ήταν το πρόβλημα στις στημένες φάσεις, όταν αυτή αμυνόταν. Γενικότερα ο ίδιος είχε τονίσει πως πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να δει, ήταν η αμυντική λειτουργία των «κίτρινων», μιας και αυτή εξαρτάται από το αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς. Άλλωστε, όταν μία ομάδα αμύνεται, για να γίνεται αυτό σωστά πρέπει να αμύνονται και οι έντεκα ποδοσφαιριστές.

Ο 57χρονος τεχνικός το πέτυχε αυτό. Ακόμη και παίκτες όπως ο Καστίγιο κι ο Ουμπίντες, που δεν ξεχωρίζουν για τις αμυντικές τους ικανότητες, τους έβλεπε κανένας να τρέχουν διαρκώς και να συμμετέχουν στα μαρκαρίσματα κι αυτό δίχως άλλο είναι επίτευγμα του Μασάδο. Ο Πορτογάλος κόουτς ωστόσο, εμβάθυνε περισσότερο σε αυτόν τον τομέα και δούλεψε και πολύ περισσότερο τις στημένες φάσεις και το ψηλό παιχνίδι, όταν η ομάδα θα αμύνεται, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ας μην ξεχνάμε πως, τόσο επί Τσιώλη (πέντε τέρματα παθητικό στο ψηλό παιχνίδι), όσο κι επί Πρόμπιερζ (ακόμη πέντε τέρματα παθητικό στον αέρα) ο Άρης πλήρωσε αυτήν την αδυναμία του με περισσότερους από 15 χαμένους βαθμούς (ξεκινώντας από την εντός έδρας ήττα της δεύτερης αγωνιστικής, με την κεφαλιά του Μήτρογλου, από τον Ατρόμητο).

Αυτό όμως τείνει να εκλείψει πια στον Άρη. Ο «δάσκαλος» Μασάδο είχε τονίσει πως για να κερδίζει η ομάδα θα πρέπει πρώτα να μη χάνει, μιας και επιθετικά μπορεί ένας προπονητής να στηριχτεί στο ταλέντο και στις ατομικές πρωτοβουλίες, αλλά αμυντικά η δουλειά πρέπει και οφείλει να είναι συνολική.

Έτσι, με εξαίρεση (εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) την κεφαλιά του Μάρκανο στο «Καραϊσκάκης», ο Άρης στη «Μασάδο εποχή» γκολ από στημένη φάση ή ψηλό παιχνίδι δεν έχει δεχτεί!

Αντιθέτως, έχει γίνει και πιο επικίνδυνος επιθετικά τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όσο και γενικότερα στις στημένες φάσεις (το τόνισε το Σάββατο και ο Άκης Μάντζιος αυτό στη συνέντευξη Τύπου). Με διαδοχικές κεφαλιές του Λαζαρίδη ο Άρης κέρδισε ΑΕΚ και ΟΦΗ, με κεφαλιά του Φατί και γκολ του Τριανταφυλλάκου από κόρνερ επιβλήθηκε του Πανιωνίου (ας προσθέσει κανένας και το τέρμα του Ουμπίντες που από σέντρα προέρχεται). Βέβαια από την αρχή της σεζόν, όταν ακόμα την ομάδα προπονούσε ο Τσιώλης ο Άρης είχε στηριχτεί σε αυτό, αλλά πλέον μοιάζει ουσιαστικά αυτό να είναι το δυνατό του σημείο.

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

 

To Top