Έκανε το παιχνίδι της Πυλαίας δικό του και το… έδωσε ελαφρά τη καρδία

Ο Άρης έχασε ένα δικό του παιχνίδι στην Πυλαία. Δικό του, όχι μόνο γιατί ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 0-14, αλλά κυρίως γιατί άντεξε στην (λογική) πίεση του αντιπάλου του και στα βοηθητικά σφυρίγματα του δεύτερου δεκαλέπτου (19-5 οι βολές, ενώ ο ΠΑΟΚ… κυνηγάει). Έχασε, όμως, γιατί δεν έγιναν συγκεκριμένα πράγματα και την ευθύνη έχει ο Βαγγέλης Αγγέλου (που την πήρε κιόλας) και οι παίκτες.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του αγώνα που δείχνουν γιατί ο Άρης χάνει…

– Η πίεση του Ουίλιαμ Χάτσερ στον Δημήτρη Βεργίνη. Δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών ο Έλληνας γκαρντ ηττήθηκε κατά κράτος στην προσωπική μονομαχία με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ είχε τη μπάλα. Έκανε και το αντιαθλητικό φάουλ και άλλαξε όλο το μομέντουμ αυτή η φάση στο πρώτο μέρος…

– Το τρικ του Βαγγέλη Αγγέλου με τον Ασημακόπουλο στην θέση “5” έχει πιάσει αρκετές φορές, σε αρκετά παιχνίδια. Το ίδιο και χθες στην αρχή, αλλά μετά δεν είχε την ίδια συνέχεια, ακριβώς γιατί είναι “τρικ” και όχι “αρχή”. Ο τεχνικός του Άρη ίσως επέμεινε παραπάνω σε αυτό το σχήμα, ενώ είχε σε καλή μέρα τον Χαρίση, που στο πρώτο μέρος έκανε ότι ήθελε τον Παπαδόπουλο και αμυντικά και επιθετικά, όσο ήταν στο παρκέ. Ίσως να μην είχε δυνάμεις ο Χαρίσης λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας από τον τραυματισμό.

– Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεχώρισε επιθετικά, ειδικά στο α’ μέρος, έβαλε όμορφα και δύσκολα και κρίσιμα καλάθια, αλλά δέχτηκε τους περισσότερους από τους 31 πόντους του Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο 37χρονος εξέθεσε αμυντικά τον 20χρόνο και αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

– Ο Τζέρεμι Χαντ και ο Γιώργος Τσιάρας στο δεύτερο ημίχρονο πήραν προσπάθειες… εκτός συστήματος, εκτός λογικής. Τέτοιες φάσεις έχουν το ρίσκο. Τις βάζεις και “δικαιώνεσαι”, τις χάνεις και τα… ακούς. Ήταν πολλές τέτοιες προσπάθειες χθες, μαζεμένες όλες στο β’ μέρος.

– Ακόμα και όταν το +14 (0-14), γίνεται -14 (58-44), ο Άρης βρίσκει τρόπο να επιστρέψει στο ματς. Στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα, δίνει ελεύθερο σουτ στον Χάτσερ στη λήξη της επίθεσης του ΠΑΟΚ με το σκορ στο -7 (76-69) και ενώ έχει προηγηθεί τάιμ άουτ, άρα και συγκεκριμένες εντολές. Δεν μίλησε όμως ο Αγγέλου τυχαία για έλλειψη μυαλού και ισορροπίας…

Ο Άρης μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι της Πυλαίας, το… στράβωσε μόνος του, έχασε, αλλά τουλάχιστον ξέρει γιατί έχασε. Παραμένει “ζωντανός” για να κατακτήσει την 6η θέση στην κανονική διάρκεια και μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να μην παρεκκλίνει κανείς από το πλάνο και κάνει… πασαρέλα!

ΥΓ: Ο Βαγγέλης Αγγέλου όπως σωστά ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή ήττα, είναι υπεύθυνος και για το το ότι ο Άρης έχει γίνει από… σκορποχώρι, μια κανονική ομάδα και ορθώς η διοίκηση θα κάνει την κίνησή της για την παραμονή του. Όχι όμως τώρα, αλλά στο τέλος της χρονιάς…

 

To Top