Έκανε το 3/3 και φουλάρει για πρόκριση η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αγχώθηκε αλλά επικράτησε 2-1 της Σαχτάρ, έκανε το 3/3 και φουλάρει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Με γκολάρες των Φεράν Τόρες και Φερμίν Λόπεθ, η Μπαρτσελόνα των πολλών απουσιών λύγισε την Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1), έκανε το «3 στα 3» στον όγδοο όμιλο και αγγίζει την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά από τρία χρόνια

Ο Τσάβι είχε τονίσει πριν το παιχνίδι πως παρά τις απουσίες η Μπαρτσελόνα δεν έψαχνε δικαιολογίες και ήθελε να κάνει το 3χ3 στον όμιλό της. Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν αρκετές ευκαιρίες για το 1-0, ωστόσο έπεσαξν πάνω στον Ρίζνικ που κράτησε το μηδέν για την Σαχτάρ.

Ο Φεράν Τόρες ωστόσο είχε τη λύση για τους Ισπανούς. Μετά από τρομερό σουτ του Λόπες που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με υπέροχο βολ πλανέ έγραψε το 1-0.

Μάλιστα η Μπάρτσα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και οκτώ λεπτά μετά, ο Τόρες έγινε δημιουργός και ο Λόπες με έναν τρομερό… κεραυνό έγραψε το 2-0 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Σαχτάρ που την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στο Βέλγιο έκανε σπουδαία ανατροπή και νίκησε με 3-2, το πάλεψε, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Σουντάκοφ να νικάει τον Τερ Στέγκεν στο 62ο λεπτό.

Βέβαια από εκεί και μετά η ομάδα του Τσάβι ήταν άτυχη, καθώς είχε δύο ακυρωμένα γκολ με τη χρήση του VAR, ενώ ο εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός επιθετικός της, Φερμίν Λόπες, είδε την μπάλα να μη του κάνει το… χατήρι στο 70ο και να σταματάει στο δοκάρι του Ρίζνικ.

Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα, παρά τις απουσίες, έκανε το απόλυτο στον όμιλο και πάει στην Γερμανία για να κλειδώσει το εισιτήριο για τους «16».

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Ζοάο Κανσέλο, Μαρτίνεθ (82’ Κρίστενσεν), Αραούχο, Μάρκος Αλόνσο (71’ Μπάλντε) – Φερμίν Λόπεθ (82’ Κασαδό), Οριόλ Ρομέου, Γκιντογκάν – Γιαμάλ, Φεράν Τόρες, Ζοάο Φέλιξ (75’ λ. τρ. Γκίου).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μαρίνο Πούσιτς): Ρίζνικ – Κονόπλια, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Αζάροφ – Στεπανένκο (90’ λ τρ. Εγκινάλντο) – Ζούμπκοφ, Μπονταρένκο, Σουντάκοφ, Κρίσκιφ (63’ Νεβέρτον) – Σικάν (71’ Κέλσι).

To Top