Έκανε ότι ήθελε ο Μέσι την Γιουνάιτεντ, στα ημιτελικά η Μπαρτσελόνα (3-0)

Ο Λιονέλ Μέσι μετέτρεψε τον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε one man show και με δύο γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη (3-0) με την οποία σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όσο έχει εκείνον, δεν φοβάται κανέναν! Η Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη της στο «Ολντ Τράφορντ» την προηγούμενη Τετάρτη, όμως ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να «τελειώσει» από νωρίς τις όποιες βλέψεις των Άγγλων για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση των Καταλανών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε στο ματς θέλοντας να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της και μόλις στα 30 δευτερόλεπτα έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ όταν ο Μάρκους Ράσφορντ βρέθηκε απέναντι στον Ντε Χέα όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως μπορούν να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους στο πρώτο δεκάλεπτο. Εκεί, όμως, ήταν που ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Στο 16’ αφού πρώτα πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του έκανε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και την έστειλε στα δίχτυα του Νταβίντ Ντε Χέα. Οι πανηγυρισμοί δεν είχαν καλά – καλά κοπάσει στο Καμπ Νόου και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έδωσε το έναυσμα για νέους. Στο 20’, λοιπόν, ο Μέσι δοκίμασε ένα σουτ, ο Ισπανός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ έκανε ίσως την χειρότερη εκτίμηση της καριέρας του με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από τα χέρια του και να καταλήξει για δεύτερη φορά στην εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανώς επηρεασμένοι από τα δύο γκολ που δέχθηκαν μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν με την Μπαρτσελόνα ελέγχει με χαρακτηριστική άνεση το ρυθμό του ματς. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους σε μία φάση που ξεκίνησε από υπέροχη ατομική ενέργεια λίγο έλειψε ο Ράκιτιτς να σκοράρει.

Η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε να έχει κριθεί οριστικά. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Φελίπε Κοουτίνιο από το να πάρει τη σκυτάλη από τον Μέσι και με ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Βραζιλιάνος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα και έβαλε έτσι το κερασάκι στην τούρτα.

Τα λεπτά που ακολούθησαν έμοιαζαν διαδικαστικά αφού ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με την μεν Μπαρτσελόνα να γυρίζει την μπάλα και τη δε Γιουνάιτεντ να έχει αποδεχθεί την μοίρα της και να απειλεί μονάχα για το γκολ της τιμής στο 90’ όταν ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2015 όταν και έφτασε ως τον τελικό του Βερολίνου όπου κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους. Πλέον, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει την αυριανή μάχη της Λίβερπουλ με την Πόρτο για να μάθει τον αντίπαλό της στο δρόμο για την Μαδρίτη.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (71′ Σεμέντο), Μπουσκέτς, Αρτούρ (75′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (81′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φρεντ, Λίνγκαρντ (80′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (73′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (65′ Νταλότ).

To Top