ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση πραγματογνώμονα: «Με 198 χλμ. συγκρούστηκε η Πόρσε»

Τι αναφέρει έκθεση του πραγματογνώμονα για τις συνθήκες και την ταχύτητα σύγκρουσης της μοιραίας Πόρσε στο πάρκινγκ στην Αθηνών-Λαμίας.

Τα όσα αναφέρει ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος», για το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας όπου είχε απολογισμό τον χαμό τεσσάρων ανθρώπων: «Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτό που συνέβη. Κατά διαβολική σύμπτωση η Πόρσε εξετράπη την τελευταία στιγμή στην είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ και έπεσε με μαθηματική ακρίβεια πάνω συο οπίσθιο τμήμα του ακινητοποιημένου Honda.

Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλάγιας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Όλα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει»

Για το κομμάτι του προφυλακτήρα που βρέθηκε 120 μέτρα πριν την είσοδο του πάρκινγκ: «Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιοι προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότητα τη στιγμή κατά την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε…».

Για τη μοιραία στιγμή: «Σε εκείνο το σημείο ο οδηγός έντρομος προσπάθησε να κρατήσει το όχημα στην πορεία του αλλά μάταια. Μιλάμε για απόσταση 120 μέτρων, την οποία διήνυσε σε 1,5”. Η εκτίμησή μου είναι ότι όλα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία ήταν χειμερινά ελαστικά δεκαετίας. Ένα κομμάτι από τα ελαστικά βρέθηκε κατεστραμμένο κοντά στο σημείο της φονικής σύγκρουσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις ταχύτητες δεν μπορούν να αντέξουν τα πολύ παλιά ελαστικά. Δηλαδή, ακόμα και να μην ήταν χειμερινά, ενδεχομένως να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα».

To Top