Έκκληση Ινφαντίνο για μηνιαία εκεχειρία στην Ουκρανία εν όψει Μουντιάλ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάλεσε σήμερα σε μηνιαία εκεχειρία στον πόλεμο που γίνεται από τη Ρωσία στην Ουκρανία για το διάστημα που θα διαρκέσει το Μουντιάλ του 2022, διαβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός θα μπορούσε να παίξει ενοποιητικό ρόλο.

«Η έκκλησή μου προς όλους σας, είναι να εξετάσετε την προσωρινή κατάπαυση του πυρός για έναν μήνα, κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Ινφαντίνο, κατά την διάρκεια γεύματος για τους ηγέτες της G20, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Ινφαντίνο, ο οποίος παρασημοφορήθηκε από τον επικεφαλής του Κρεμλίνου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που έγινε στην Ρωσία, μίλησε για την πιθανότητα «ανθρωπιστικών διαδρόμων όπου από το οποιοδήποτε πράγμα θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου».

«Δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου», παραδέχθηκε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα, με εκτιμώμενο κοινό πέντε δισεκατομμυρίων θεατών, δίνοντας μια ευκαιρία να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τερματίσουμε όλες τις συγκρούσεις».

To Top