Έκλεισε, ήρθε, παρουσιάστηκε, μίλησε και πλέον όλοι περιμένουν βαθμούς και νίκες

Επιλέχθηκε προπονητής, δόθηκαν εξηγήσεις για την επιλογή, πειστικές ως προς το σκεπτικό του Δημήτρη Ηλιάδη σε συνδυασμό με το βιογραφικό του Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Κακή άποψη δεν ακούστηκε από κανέναν και μίλησαν αρκετοί συμπατριώτες του για το ποιόν του Σέρβου τεχνικού, που έχει παρουσιάσει έργο στην πατρίδα του, κι ας μην τον γνωρίζαμε εδώ στην Ελλάδα.

Παρουσιάστηκε και επίσημα από τη διοίκηση, ανέλυσε το σκεπτικό του στον κόσμο του Άρη μέσω των χθεσινών δηλώσεών του, έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο που “νιώθει” τι σημαίνει Άρης και ξεκίνησε. Πλέον, δεν υπάρχει χώρος για λόγια, αλλά για πράξεις. Για νίκες, για βαθμούς.

Ο Άρης δεν επέλεξε τον Μιλίνκοβιτς για να βγάλει παίκτες και να τους πουλήσει, όπως γινόταν στις σερβικές ομάδες που εργάστηκε. Ο Άρης δεν πήρε τον Μιλίνκοβιτς γιατί αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος προπονητής της Σερβίας.

Ο Άρης πήρε τον Μιλίνκοβιτς γιατί οι ομάδες που είχε έπαιζαν… πάνω από την αξία των παικτών της. Αυτό συνέβη και με την Σπαρτάκ Σουμπότιτσα και με την Βοϊβοντίνα και με την ΟΦΚ Βελιγραδίου.

Επέλεξε τον Σέρβο τεχνικό ο Ηλιάδης (και οι συνεργάτες του) γιατί οι ομάδες του είχαν μίνιμουμ 10 νίκες σε κάθε πρωτάθλημα – και μη πει κανείς ότι το σερβικό πρωτάθλημα είναι πιο απαξιωμένο από το ελληνικό – και ο Άρης θέλει τουλάχιστον τόσες σε ένα πρωτάθλημα 31 αγωνιστικών πλέον, για να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Πέρσι το όριο ήταν οι οχτώ νίκες, φέτος με τις τέσσερις παραπάν αγωνιστικές είναι στις 10 νίκες, τουτέστιν 30 βαθμοί και από εκεί και πέρα όσες λιγότερες ήττες μπορεί να κάνει μια ομάδα…

Ο Άρης πήρε τον Μιλίνκοβιτς για να κάνει πράξη αυτό που (αν και σωστό σαν σκεπτικό, το “μετέφερε” χοντροϊδέστατα) είχε πει ο Μούτας, την εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΥΓ: Θα ήταν ευχής έργον ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς να μιλάει πλέον μόνο εκεί που είναι απαραίτητο (πριν και μετά τους αγώνες) και να μην αναλωθεί σε συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, όχι γιατί αυτό είναι κακό, αλλά γιατί θα πρέπει να έχει κάτι να πει απευθυνόμενος πλέον σε έναν κόσμο που δεν αντέχει άλλο τα λόγια. Μοιάζει να το έχει αντιληφθεί, αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που μίλησε χθες.

 

To Top