ΑΠΟΨΕΙΣ

Έκλεισε με… χάπι εντ το 2021, κάνει καλές γιορτές και ετοιμάζεται για το “ντου” στη νέα χρονιά

Ο Άρης ήταν φανερά καλύτερος στην διπλή παρτίδα του κυπέλλου με τον ΟΦΗ και με δυο… ματ στην σκακιέρα του κυπέλλου, κατάφερε με περάσει στη φάση των οκτώ. Με απλά λόγια έκλεισε με… χάπι εντ το 2021, κάνει καλές γιορτές (κατά σύμπτωση όπως και πέρσι μετά από τον αγώνα της Κρήτης και το εμφατικό 0-3) και ετοιμάζεται για το τελικό “ντου” στην νέα χρονιά.

Δεν χρειάζεται να το λένε στα λόγια όλοι μέσα στον Άρη ότι “το κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος”. Κάθε χρόνο λέγεται και πέρασαν χρόνια και χρόνια. Το ζητούμενο είναι η πράξη. Και στην πράξη, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν με δυο νίκες να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κρητικής ομάδας, σε μια συγκυρία, κατά την οποία κατέβηκε μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήταν γενικά σε καλό φεγγάρι. Μόνο που πέρασε το πρώτο από τα τρία εμπόδια που υπάρχουν μέχρι τον τελικό…

Ο Άρης πέρασε λοιπόν αυτός και όχι ο ΟΦΗ, γιατί πέρα από το ότι κατά γενική ομολογία είναι καλύτερη ποιοτικά ομάδα, είχε το μέταλλο, την στόφα ενός συνόλου που με κυνικό και ψύχραιμο τρόπο θέλει να επικρατήσει. Κατέδειξε ότι μια πιο σκληροτράχηλη και μαθημένη στα δύσκολα ομάδα και διαχειρίστηκε πέρα από τις απαιτήσεις ενός αγώνα (μέσα σε μια έδρα βγαλμένη από άλλες εποχές του ποδοσφαίρου) και τα εξωαγωνιστικά ζητήματα της (Σούντγκρεν, τραυματισμούς).

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό κρίσιμο ματς ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει τρεις πολύ σοβαρές απουσίες των Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι, απουσίες που απώλεσαν μεγάλη δύναμη από την μεσοεπιθετική γραμμή. Κι όμως βρέθηκε ο τρόπος να τις καλύψει.

Ο ΟΦΗ ανήκει στο παρελθόν πια. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να κάνει καλές διακοπές, καλές γιορτές χωρίς πίεση, έχοντας στο μυαλό πώς θα επιστρέψει πιο δυνατή στο νέο έτος, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο, περιμένοντας παράλληλα και την μεταγραφική ενίσχυση.

Μέχρι την επιστροφή στη δράση, ο Άρης θα έχει να βρει λύση για το θέμα του Καμαρά, ο οποίος θα λείψει τον Ιανουάριο στο Κόπα Άφρικα, θα αγωνιά για την επιστροφή των έξι βαθμών, να έχει καταλήξει σε άμεσες κι ουσιώδεις μεταγραφικές προσθήκες, να περιμένει τους τραυματίες. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, όμως.

Μέχρι να βρεθεί ενώπιος όλων αυτών, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα, όπου με καθαρό μυαλό, θα γεμίσει τις μπαταρίες, για να είναι έτοιμος να κάνει ποδαρικό με το… δεξί στο 2022.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο μετά και τη χθεσινή πρόκριση ότι το τραύμα, το… ατύχημα για πολλούς, της ήττας με 0-5 από τον ΠΑΣ, ξεπεράστηκε. Φυσικά δεν διαγράφηκε, αλλά όλος ο Άρης έδειξε την δύναμη, το σθένος και τις λύσεις για να το προσπεράσει.

 

To Top