Έκπτωση στα καύσιμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση (video)

Μέσω πλατφόρμας θα γίνεται η διαδικασία για την καταβολή της επιδότησης στα καύσιμα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την πλατφόρμα και σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ο σκοπός μας είναι ο πολίτης που πληρώνει καύσιμα, να έχει τελικά μικρότερο κόστος. Αυτό που θα κάνουμε είναι να έχουμε μία εύκολη και εύχρηστη διαδικασία. Δεν θα χρειαστεί ο πολίτης να ψάχνει για δικαιολογητικά. Πολύ σύντομα θα δείτε πώς θα υλοποιηθεί η επιδότηση», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα γίνεται μέσω του gov.gr.

Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση της τιμής των καυσίμων για όλους (μέσω π.χ. περιορισμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ), ενώ δεν θα δοθούν κουπόνια (voucher), καθώς πρόκειται για πιο δύσκολη διαδικασία.

Την Πέμπτη αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, με το ανώτατο όριο να ορίζεται ανάμεσα στο εύρος των 20.000-30.000 ευρώ. «Αυτό που οφείλει να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι πολλοί, όχι λίγοι, θα πληρώνουν τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι σήμερα. Πάμε σε μεγαλύτερη περίμετρο δικαιούχων, ιδιωτών και επαγγελματιών», είχε δηλώσει την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

To Top