Έκτη αναβολή στην δίκη Σαββίδη για το “ντου” με το όπλο

Η αναβολή που έγινε… συνήθεια. Έκτη αναβολή στην δίκη Σαββίδη για το “ντου” με το όπλο στον αλήστου μνήμης αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: “Αποσύρθηκε και σήμερα (14/05) η δίκη του Ιβάν Σαββίδη, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τις ποινικές δίκες και τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς της covid-19.

Η Παρασκευή (14/05) είχε οριστεί δικάσιμος για τη δίκη των Ιβάν Σαββίδη, Λούμπος Μίχελ και έξι ατόμων της προσωπικής φρουράς του πρώτου, σχετικά με τα γεγονότα της 11ης Μαρτίου του 2018.

Όμως, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ορίζει πως για την αποφυγή της διασποράς της covid-19 θα αποσύρονται όλες οι ποινικές δίκες στις οποίες ο κατηγορούμενος δεν κρατείται, το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να αποσύρει και την εν λόγω δίκη, μετά από πέντε αναβολές, ενώ αναμένεται φυσικά ο ορισμός νέας δικασίμου”.

Θυμίζουμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατηγορείται για:

–  είσοδο χωρίς δικαίωμα από τον νόμο με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και
– την πρόκληση επεισοδίων λόγω του αποτελέσματος υπό την επιβαρυντική περίπτωση της χρήσης όπλου, ικανού να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων. 

Η προηγούμενη δίκη ήταν να πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου του 2020 αλλά και τότε υπήρξε αναβολή για σήμερα. Ο λόγος που δεν έγινε τότε η δίκη ήταν ότι απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης, όπως αστυνομικοί που σύμφωνα με παράγοντες της δίκης βρίσκονται σε εκπαίδευση και δεν κατέστη εφικτό να δώσουν το παρών τους, ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης Γιώργος Κομίνης κ.ά.

To Top