Έκτη στον κόσμο η Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου έδωσε μία δυνατή μάχη αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, όπως πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Σε έναν σπουδαίο τελικό που τα μετάλλια κρίθηκαν πολύ ψηλά και οι τρεις από τις τέσσερις πρώτες έκαναν καλύτερη ατομική επίδοση, η Παπαχρήστου με καλύτερο άλμα στα 14.05 κατετάγη 6η. Μάλιστα μετά τον αγώνα, δεν έκρυψε την απογοήτευση της. «Προσπάθησα αλλά δεν μου έβγαιναν τα άλματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έβγαιναν τα άλματα. Οτι και να έκανα, δεν λειτούργησε. Ετσι είναι ο αθλητισμός, κρίμα γιατί για άλλα ήρθα εδώ» είπε ενώ αναφέρθηκε και στο τελευταίο άλμα που ήταν άκυρο. «Τα έδωσα όλα μήπως ανέβω, αλλά ήμουν άκυρη. Επρεπε να το κάνω, γιατί δεν είχα καμία σημασία να επαναλάβω ένα άλμα στα 14.00…»

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυνατά και στο πρώτο άλμα έφτασε στα 14 μέτρα και 5 εκατοστά, επίδοση πoυ την έφερε στην τέταρτη θέση με την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας. Στην ίδια θέση παρέμεινε και μετά το δεύτερο άλμα όλων των αθλητριών, με τη Βούλα να αφήνει ουσιαστικά την προσπάθεια της επειδή δεν της βγήκε και να μετριέται 11.73.

Το τρίτο της άλμα ήταν 14.03 που μπορεί να μην ανέβασε πιο ψηλά, αλλά παρέμεινε στην οκτάδα και συνέχισε στις δύο επόμενες προσπάθειες. Με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας η Παπαχρήστου με το 14.05 ήταν στην 6η θέση.

Στο τέταρτο άλμα έκανε 13,36 και στην πέμπτη προσπάθεια επιχείρησε να τα δώσει όλα για όλα, προκειμένου να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, αλλά ήταν άκυρη και ολοκλήρωσε έτσι τον αγώνα, σε έναν τελικό πραγματικά συναρπαστικό. Τελικά η Ρόχας από τη Βενεζουέλα κατέκτησε το χρυσό με 14.63, επίδοση που είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Ακολούθησε η Γουϊλιαμς από την Τζαμάικα με 14.48 και το χάλκινο πήρε η Πελετέιρο από την Ισπανία με 14.40.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top