Έλαμψαν Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Τεντόγλου στην Οστράβα!

Έλαμψαν και στην Οστράβα στο πλαίσιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, συμμετέχοντας στην ομάδα της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο ΣΕΓΑΣ “στην Οστράβα ξεκίνησε σήμερα το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη συμμετοχή τεσσάρων μικτών ομάδων, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής καθώς και της Ασίας – Ειρηνικός.

Η χώρα μας έχει δυνατή εκπροσώπηση στη διοργάνωση, αφού στην Οστράβα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, που μάλιστα μαζί με τον Ρενό Λαβιλενί, είναι αρχηγός της ομάδας της Ευρώπης, η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Τα τρία μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας ήταν νικητές πριν λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου στα αγωνίσματα τους και είναι από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης στην Οστράβα.

Εξαιρετικός αγώνας έγινε για μία ακόμη φορά στο επί κοντώ των γυναικών με τις γνωστές αθλήτριες να προσφέρουν θέαμα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Αντζέλικα Σιντόροβα με άλμα στα 4,85 μ., επίδοση που ξεπέρασαν τόσο η δεύτερη Κατερίνα Στεφανίδη, όσο και η τρίτη Σάντι Μόρις. Οι τρεις άλτριες στο εξής θα μοιράζονται το ρεκόρ διοργάνωσης, αφού δεν είχαν πρόβλημα να βελτιώσουν το 4,70 μ. της Σβετλάνα Φεοφάνοβα από το 2010.

Η Στεφανίδη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και συνεχίστηκε εξίσου εντυπωσιακά με τις προηγούμενες. Η Ελληνίδα μπήκε στον αγώνα στα 4,65 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, άφησε τα 4,70 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,75 μ., με την πρώτη τα 4,80 μ. και με την δεύτερη τα 4,85 μ. και έχασε με διαφορά προσπαθειών την πρώτη θέση. Η Ελληνίδα ξεκινάει από σήμερα τις διακοπές της προκειμένου να γεμίσει μπαταρίες και να επιστρέψει έπειτα στις προπονήσεις.

Εξαιρετικός ο Τεντόγλου με νέο άλμα στα 8 μέτρα

Μια ακόμη διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου, που μετά τη νίκη στο Βερολίνο ήταν δεύτερος στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, σε μια ακόμη σημαντική στάση της καριέρας του. Ο νεαρός αθλητής έκανε δύο άκυρα άλματα, στο τρίτο του άλμα πέτυχε 7,95 μ. και εξασφάλισε θέση στην πρώτη τετράδα που συνέχιζε στον αγώνα, ενώ με τα 8,00 μ . στο τέταρτο άλμα προκρίθηκε στον τελικό.

Εκεί διεκδίκησε τη νίκη, ωστόσο στο 7,92 μ. απάντησε ο Σαμαί, ο οποίος “προσγειώθηκε” στα 8,10 μ. και αναδείχθηκε νικητής. Ο αθλητής από τη Ν. Αφρική είχε καλύτερο άλμα στον αγώνα στα 8,16 μέτρα. Ο νικητής και η νικήτρια στα οριζόντια άλματα και τις ρίψεις προέκυπτε από την επίδοση στην πέμπτη και τελευταία προσπάθεια.

Τρίτη θέση για την Παπαχρήστου

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Βούλα Παπαχρήσου ήταν η δυνατή εκπρόσωπος της Ευρώπης στο τριπλούν. Η έμπειρη αθλήτρια πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία και πρόσφερε στην ομάδα της έξι βαθμούς με το άλμα στα 14,22 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση. Η Παπαχρήστου, έκανε τέσσερα άλματα, αφού μετά την τέταρτη προσπάθεια, τον αγώνα συνέχιζαν οι δύο καλύτερες.

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα της με δύο άκυρα άλματα, στην τρίτη της προσπάθεια πέτυχε 14,15 μ. και στην τέταρτη 14,22 μέτρα. Η σημερινή ήταν η τελευταία παρουσία της Παπαχρήστου στη σεζόν, που πλέον θα ξεκουραστεί προκειμένου να ξεκινήσει την προπόνηση της για την επόμενη χρονιά.Η Κατρίν Ιμπαργκουέν (Αμερική) ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14,76 μ. (0,9) και ακολούθησε η Ολγα Ριπάκοβα (Ασία) με 14,26 μέτρα.

Μάλιστα η Αμερική, με τη νίκη της Ιμπαργκουέν πήρε διπλούς βαθμούς, αφού ήταν το αγώνισμα στο οποίο η ομάδα της είχε επιλέξει να παίξει το χαρτί του “τζόκερ”.

Μπορεί η χρονιά να είναι στο τέλος της, όμως, αυτό καθόλου δεν εμπόδισε τις αθλήτριες στα 400 μ. να “γράψουν” εξαιρετικές επιδόσεις. Νικήτρια ήταν η “ασημένια” στο παγκόσμιο του Λονδίνου, Σάλβα Έιντ Νασέρ με 49.32, ενώ η Κάστερ Σεμένια ακολούθησε με 49.62 και εθνικό ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με την Αν ΜακΠίρσον (50.82).

Στη σφυροβολία η Αμερικανίδα Ντι Αν Πράις έκοψε τον δρόμο της Ανίτα Βλόνταρτσικ και με 75,46 μ.αναδείχθηκε νικήτρια, έναντι του 73,45 μ., της αθλήτριας από την Πολωνία.

Δυνατή, για την εποχή, κούρσα έγινε στα 100 μ. εμπ. με την Γουίλιαμς να επικρατεί με 12.49 και τις Χάρισον (12.52) και Ντούτκεβιτς (12.82) να ακολουθούν. Στο ύψος ο Ντόναλτ Τόμας ήταν νικητή με 2,30 μ., ενώ στα 200 μ., ο Αλόνσο Έντουαρντς με 20.19, μπροστά από τον Ραμίλ Γκουλίγεβ, που τερμάτισε σε 20.28.

Στα 100 μ. Ταλού (Αφρική) και Άσερ Σμιθ πάλεψαν για την πρώτη θέση με την Ταλού να τερματίζει σε 11.14 και την αθλήτρια από την Μ. Βρετανία να ακολουθεί με 11.16.

Εντυπωσιακός ήταν για μία ακόμη φορά ο Αμπντεραμπάχ Σαμπά, ο μοναδικός αθλητής των 400 μ. εμπ., που έχει τρέξει φέτος την απόσταση κάτω από τα 47.00, αφού ήταν νικητής με 47.37 και νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Ο Βραζιλιάνος Ντάρλαν Ρομανί ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 21,89 μ.”.

To Top