Έλεγχοι σε 37 συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Ελέγχους σε 37 γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων πραγματοποίησε το τελευταίο τετραήμερο (από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου) η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εντατικής υλοποίησης της δράση κατά της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, δρώντας πολυεπίπεδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης, στο διάστημα από την περασμένη Παρασκευή ως τη Δευτέρα διενεργήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έρευνες σε 37 γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική, παρουσία δικαστικών εκπροσώπων.

Οι έρευνες διεξήχθησαν συγκεκριμένα σε περιοχές της Αθήνας, σε Ζωγράφου, Πετράλωνα, Πατήσια, Περιστέρι, Καματερό, Καλλιθέα, Παγκράτι, Γκύζη, Γαλάτσι, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, Αγιο Παντελεήμονα, Πετρούπολη, Ανω Λιόσια, Πειραιά, Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Καμίνια, Εξάρχεια, Χολαργό, Μαρούσι, Γλυκά Νερά, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Μαρκόπουλο και Ωρωπό.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε αριθμός κροτίδων. Διαπιστώθηκε ότι γραφείο συνδέσμου λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή. Για 9 χώρους έχει παύσει η λειτουργία τους ως σύνδεσμοι – εντευκτήρια (όμως οι 7 εξακολουθούν να φέρουν τα διακριτικά ομάδων), οπότε κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών, ώστε να προβούν στην αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων. Για τους υπόλοιπους χώρους ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και δρώντας προληπτικά και κατασταλτικά, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων, όσο και μακριά από αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top