ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έληξε η σύμβαση με Κάλας! Τι αναφέρει το μνημόνιο, γιατί ο Άρης είναι στον… αέρα!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή των εξελίξεων που αφορούν τον Άρη παρουσιάζεται σήμερα 30 Ιουνίου, μια και όπως επισημαίνεται και περιγράφεται από το περιβόητο μνημόνιο του ΑΣ, η συμφωνία με την οικογένεια Καλαϊτζίδη εκπνέει με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η σύμβαση που είχε υπογράψει με τον ΑΣ, λήγει σήμερα (30/6) και πλέον η “μάνα του συλλόγου” καλείται να λάβει αποφάσεις, αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και που θα δώσει τα “κλειδιά”. Θα συνεχίσει να τα κρατά η οικογένεια Κάλας ή θα εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος;

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του μνημονίου ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την οικογένεια Καλαϊτζίδη που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το PRESSARIS: “Σε περίπτωση που ο ΕΦΟΡΟΣ αποχωρήσει από την ιδιότητά του ως χρηματοδότη – επενδυτή πριν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ορίζεται ως αναπόδεικτη ποινική ρήτρα ( ποινή ) το ποσόν των 260.000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβάλει ο ΕΦΟΡΟΣ στον ΑΣ ΑΡΗΣ κατά την τυχόν αποχώρησή του.

Ως εγγύηση παραδόθηκε στον ΑΣ ισόποση επιταγή (συναλλαγματική) εκδόσεως σημερινής και με ημερομηνία λήξης 30.06.2015  για την προαναφερόμενη ποινική ρήτρα και αποκλειστικά για την προαναφερόμενη αιτία”. 

Ο Κάλας φυσικά δεν αποχώρησε πριν την 30η Ιουνίου, αλλά σήμερα ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη.

Σε άλλο σημείο του μνημονίου αναφέρονται και τα εξής:

“Ρητά συμφωνείται ότι σε απευκταία περίπτωση μη ανόδου του ποδοσφαιρικού τμήματος στην επόμενη κατηγορία, με την λήξη της τρέχουσας σεζόν, ο ΕΦΟΡΟΣ θα πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις αναγραφόμενες στο παρόν οικονομικές υποχρεώσεις και δε θα δικαιούται την επιστροφή οιουδήποτε ποσού που δαπάνησε(επένδυσε)  για την αιτία αυτή. Ενδεχόμενη ανάληψη και πάλι του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον β΄ συμβαλλόμενο  θα πρέπει να επανασυμφωνηθεί  εγγράφως και με νέα έγγραφη σύμβαση”.

Ο Ερασιτέχνης γνωρίζει αν και ποιες υποχρεώσεις υπάρχουν προς εξόφληση, πέρα από τις οφειλές προς τους παίκτες για τις οποίες δόθηκε προφορική δέσμευση για την τακτοποίησή τους, με την επαναλειτουργία των τραπεζών.
Το θέμα δεν είναι απλό, μια και τυπικά ο Άρης δεν ανέβηκε κατηγορία, ο Κάλας βάσει του μνημονίου δεν δικαιούται επιστροφή των χρημάτων που έβαλε και εφόσον αποφασιστεί ανάληψη και πάλι του τμήματος θα πρέπει να γίνει νέα συμφωνία.

Όμως εδώ τίθεται και νομικό θέμα, δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, η οποία εξακολουθεί να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΠΟ, ώστε να μάθει, επιτέλους, την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

Δηλαδή από τη μια τυπικά η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε και ο Αρης είναι στον “αέρα”, παραμένοντας σήμερα στην Γ’ εθνική, αλλά από την άλλη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει εφόσον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφασιστεί από τους φορείς η άνοδος της ομάδας από την “πόρτα” που θα ανοίξουν ενδεχόμενες αποχωρήσεις ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ και προχωρήσει ο σύλλογος στη δημιουργία της νέας ΠΑΕ, συμμετέχοντας πια στη Β’ εθνική…

Για μια ακόμη φορά ο Άρης συνεχίζει να βιώνει ένα μαρτυρικό και αβέβαιο καλοκαίρι, με τον ρόλο του Ερασιτέχνη και της δρομολόγησης των ενεργειών της “επόμενης μέρας” πιο κρίσιμης από ποτέ… Και φυσικά την ανάγκη εγρήγορσης όλων στον Άρη…

To Top