Έλληνας μακελάρης: «Δεν πυροβόλησα μαθητές που συμπαθούσα»! Σοκ στο χωριό της Καρδίτσας

Νέα στοιχεία για την ζωή και την οικογένεια του 17χρονου Έλληνα μακελάρη.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Aυτό που συμβαίνει στο άρρωστο μυαλό του, ίσως δεν το καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος. Ο Έλληνας μακελάρης του Τέξας, Δημήτρης Παγουρτζής, συνελήφθη χθες (18.05.2018) για την επίθεση στο λύκειο της Σάντα Φε, όπου φοιτούσε. Ο 17χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε 10 μαθητές και καθηγητές και τραυμάτισε άλλους δέκα ανθρώπους. Ωστόσο, προσπάθησε να δικαιολογήσει (;) την πράξη του, λέγοντας στις αρχές πως «δεν σκότωσα μαθητές που συμπαθούσα»!

Δείτε τον Δημήτρη Παγουρτζή στο δικαστήριο

Ο ξεριζωμός από την Ελλάδα και το παιδί με τα θλιμμένα μάτια

Οι γονείς του 17χρονου ξεριζώθηκαν από την Ελλάδα την πατρίδα τους αναζητώντας μία καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ξέχασαν την Ελλάδα ποτέ αφού όχι μόνο την επισκέπτονταν συχνά αλλά συμμετείχαν ενεργά σε εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας αλλά και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Τέξας.

Κοντά τους ήταν πάντα τα δυο τους παιδιά… Ο Δημήτριος Παγουρτζής και η μικρή του αδελφή. Μάλιστα, ο πιτσιρικάς συμμετείχε το 2016 και σε παραδοσιακές χορευτικές επιδείξεις της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου!

Ο πατέρας του ζει στο Χιούστον του Τέξας και είναι από την Μαγούλιτσα της Καρδίτσας.

«Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει»

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο Δημήτρης Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.

«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

«Παγιδευμένο» το σχολείο με εκρηκτικά

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο

Πηγή: newsit.gr

To Top