Έλληνας ο νέος προπονητής του Άρη! Ποιο θα είναι το… προφίλ του

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του PRESSARIS αναφορικά με τον προγραμματισμό της διοίκησης στο αγωνιστικό τμήμα, πρέπει να επισημάνουμε ότι η διοίκηση επεξεργάζεται ένα νευραλγικό θέμα, αυτό του προπονητή, όπως είναι φυσικό.

Μπορεί τα συσσωρευμένα προβλήματα  να οδηγούν μοιραία το ενδιαφέρον σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση του ποδοσφαιρικού Άρη, ωστόσο μπαίνει στη …πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αυτό του τεχνικού ηγέτη.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Ο Ιούνιος σε λίγες μέρες εκπνέει, γεγονός που επιβάλει τους ανθρώπους του Άρη να σχεδιάσουν την ερχόμενη χρονιά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πέρα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, η καθημερινή συζήτηση-τριβή για τα  «ανοιχτά» θέματα αποτελούν αναγκαία δραστηριότητα μια και οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Το θέμα του προπονητή είναι ένα από τα «καυτά» ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κιτρινόμαυροι παράγοντες, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι εναλλακτικές λύσεις μοιάζουν περιορισμένες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να στραφεί σε πολυέξοδες επιλογές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας Μανουέλ Μασάδο.

Ο Πορτογάλος χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων, αλλά το οικονομικό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) φρενάρει το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η λύση που προκρίνεται είναι αυτή του Έλληνα προπονητή. Αφενός, θα πρόκειται για συμβόλαιο πολύ πιο προσιτό για τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στη ΠΑΕ, αφετέρου, θα γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα, όπως και το περιβάλλον στο οποίο θα κληθεί να δουλέψει και να ανταπεξέλθει.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν ονόματα που έχουν βολιδοσκοπηθεί σε πρώτη φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τραπέζι έπεσαν ονόματα κυρίως ανθρώπων που έχουν περάσει από τον σύλλογο, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν.

Κάποιοι από αυτούς εξάλλου έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με τον σύλλογο. Είτε με την ιδιότητα του προπονητή, είτε με αυτή του ποδοσφαιριστή.   

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία δημοσιοποίησης ονομάτων για ευνόητους λόγους. Η επιλογή πρέπει να γίνει με «καθαρό μυαλό» και με γνώμονα πάντα το συμφέρον της ομάδας.

Το PRESSARIS θα σας ενημερώσει σύντομα με σχετικό ρεπορτάζ.

 

To Top