Έμειναν στο μηδέν Απόλλων και Ολυμπιακός, φωνάζουν για πέναλτι στο Γιαννιώτα οι γηπεδούχοι (videos)

Ο Απόλλων Σμύρνης αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και τον ανάγκασε να αφήσει δύο βαθμούς στη Ριζούπολη στο τελικό 0-0 για την 16η αγωνιστική της Super League. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους που φωνάζουν για πέναλτι του Μπα πάνω στον Γιαννιώτα!

Ο Ολυμπιακός είχε μια κατοχή που έφτασε στο 74% στο πρώτο ημίχρονο, έπαιζε διαρκώς στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ σε αυτό το διάστημα, αν και είχε τις ευκαιρίες. Στο 12΄ η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο 32΄ ο Μπουχαλάκης πέρασε τον Κραγιόπουλο από δεξιά στην περιοχή και σούταρε, με τον Βέρχουλστ αρχικά να αποκρούει και τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ τη δεύτερη προσπάθεια του διεθνή μέσου. Στο 43΄ σουτ του Μασούρα απέκρουσε ο Βέρχουλστ και στο 45΄ ήταν η σειρά του Βάτσλικ να «ζεσταθεί», βγάζοντας την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι.

Με τον Τικίνιο στη θέση του Καμαρά από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Μαρτίνς θέλησε να βάλει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Το αγωνιστικό μοτίβο δεν διαφοροποιήθηκε, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να εντείνουν την προσπάθεια για το γκολ αλλά τον Βέρχουλστ να έχει «κατεβάσει ρολά».

Στο 52ο λεπτό ο Βέλγος κίπερ μπλόκαρε την προσπάθεια του Μπουχαλάκη, στο 56΄ το σουτ του Τικίνιο, στο 57΄ και 61΄ τις κεφαλιές των Ελ Αραμπί και Τικίνιο, ενώ στο 63΄ είπε «όχι» και στη διπλή προσπάθεια του Ρέαμπτσιουκ!

Το ρεσιτάλ αστοχίας (κι επιπολαιότητας) των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί εξ επαφής (!) στο 73΄ σε μπαλιά «μισό γκολ» του Βαλμπουενά, ενώ στο 77΄ το «χταπόδι» Βέρχουλστ έβγαλε και το επικίνδυνο σουτ του Βρουσάι, όπως κι εκείνο του Βαλμπουενά στο 86΄ κρατώντας ως το τέλος το μηδέν.

Νωρίτερα από τη φάση του Βρουσάι, ο Απόλλων Σμύρνης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Γιαννιώτα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μπα, αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80΄ Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90΄+5 Ντάουντα), Ιωαννίδης (86΄ Δούμας), Σίνεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85΄ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85΄ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90΄+2 Σουρλής), Καμαρά (46΄ Τικίνιο), Μασούρας (57΄ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

To Top