Έναρξη ομαδικών προπονήσεων και σε Ιταλία, Ισπανία

Οι σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών του ισπανικού ποδοσφαίρου αρχίζουν από αύριο (18/5) τις προπονήσεις σε μικρές ομάδες, καθώς προχωρούν στην τρίτη φάση ενός πρωτοκόλλου για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, μετά τη διακοπή που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Πηγές αναφέρουν ότι η La Liga είχε ενημερώσει τους συλλόγους της ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν προπονήσεις χωρισμένες σε γκρουπ των 10 ποδοσφαιριστών από τις 18 Μαΐου, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Οι ομάδες της πρώτης και της της δεύτερης κατηγορίας είχαν επιστρέψει στους χώρους προπόνησής τους νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά είχαν περιοριστεί μόνο σε ατομικά προγράμματα.

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων από τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, άναψε η ιταλική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε να το ανακοινώνει στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Η Serie A έχει τεθεί σε αναστολή από τις 9 Μαρτίου και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επανεκκίνηση της σεζόν, αν και οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει τις ατομικές προπονήσεις, τηρώντας πάντα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ η Serie A ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που έδωσε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό και το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που ανέστειλε την αγωνιστική του δράση.

Ο Κόντε επιβεβαίωσε ότι οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις αύριο Δευτέρα, χωρίς να δώσει κάτι παραπάνω, ξεκαθαρίζοντας πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα.

To Top