ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένας έμπειρος… νεαρός, ο Αυστριακός διαιτητής στο Ντιναμό – Άρης με 32 Ευρωπαϊκά παιχνίδια

Στον επαναληπτικό αγώνα σήμερα του Άρη με την Ντιναμό Κιέβου διαιτητής θα είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκίσαμερ. Ο 34χρονος διαιτητής ήταν φέτος στο Σέριφ Τίρασπολ-Μακάμπι Χάιφα (1-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Αυστριακός διαιτητής γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1988 στην πόλη Bürmos, που βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ. Το 2004, ο Σεμπάστιαν παρακολούθησε μαθήματα διαιτησίας και σε τέσσερα χρόνια, το 2008, έφτασε στο Western Regional League, την τρίτη ισχυρότερη κατηγορία στην Αυστρία.

Στις 14 Αυγούστου 2009, του εμπιστεύτηκαν τον αγώνα της κλήρωσης του Κυπέλλου μεταξύ “Schwats” και “Wattens” (0:3), στον οποίο μοίρασε τέσσερις κίτρινες κάρτες, απέβαλε δύο παίκτες από το γήπεδο και καταλόγισε δύο πέναλτι. .

Ο νεαρός διαιτητής προχώρησε γρήγορα, και τον Απρίλιο του 2013 ανατέθηκε στον αγώνα του πρώτου πρωταθλήματος μεταξύ “Κάπενμπεργκ” και “Άλταχ” (2:2). Και σε τέσσερα χρόνια, τον Απρίλιο του 2017, ο Γκίσαμερ έκανε το ντεμπούτο του στην αυστριακή Bundesliga στον αγώνα “Admira Wacker” – “St. Polten” (2:0).

Χωρίς να έχει ακόμη την ιδιότητα του διαιτητή της FIFA, ο διαιτητής έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή σκηνή. Συνέβη στον αγώνα του πλέι οφ της UEFA Youth League 2017/2018 μεταξύ της αυστριακής «Σάλτσμπουργκ» και της πορτογαλικής «Σπορτίγκ». Ορίστηκε ως τέταρτος διαιτητής του αγώνα, αλλά στο 56ο λεπτό ο Σουηδός Μπόγιαν Πάντζιτς τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Γκίσαμμερ, σημειώνοντας τελική νίκη για τους συμπατριώτες του (5:2).

Το 2019, έλαβε το σήμα καθεστώς της FIFA και ως η πρώτη του πλήρης διεθνής εμπειρία, ορίστηκε στον προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ 17 ετών, καταγράφοντας την ήττα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας από τους Ισπανούς σε ένα από τους αγώνες (0:1).

Ο Γκισάμερ έχει επί του παρόντος 32 διεθνείς συμμετοχές σε όλα τα επίπεδα υπό την αιγίδα της UEFA, δουλεύοντας στη φάση των ομίλων του Conference League, στο Nations League και στα προκριματικά του Champions League. Ο διαιτητής θεωρείται έμπειρος στην πατρίδα του, παρά το νεαρό της ηλικίας του και έχει ήδη παίξει 80 αγώνες στην Αυστριακή Bundesliga.

 

To Top