Ένας Γιαννιώτας δεν ήταν αρκετός, Βοσνία – Ελλάδα (4-0)

Βαριά ήττα με 4-0 σκορ γνώρισε πριν από λίγο η Εθνική Ελπίδων στο Σεράγεβο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Γιαννιώτας ξεκίνησε ως βασικός και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 28′ και στο 86′, όταν τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας Μπούκβιτς.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση του «Asim Ferhatović Hase», μια και στα 16 πρώτα λεπτά είδε την εστία της να παραβιάζεται τέσσερις φορές. Ωστόσο το ματς χαρακτηρίζεται από δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα, μια και η εικόνα που παρουσίασαν οι διεθνείς μας στα πρώτα 45λεπτα διαφέρει σημαντικά από εκείνη του δευτέρου μέρους.

Στο «βαρύ» πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ  μόλις στο 10′ με κεφαλιά του Βίλμπιγια (1-0), ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έστειλε για μία ακόμα φορά την μπάλα στα δίχτυα του Γκέλιου (2-0). Το 3-0 σημείωσε στο 15′ ο Μπέσιτς με «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το 4-0 πέτυχε ο Ντιούριτς με κεφαλιά.

Η «γαλανόλευκη» μετά το σοκ των τεσσάρων τερμάτων, άρχισε σταδιακά να βρίσκει τα πατήματά της στο χώρο του κέντρου ανεβάζοντας παράλληλα ρυθμούς. Ο Σταφυλίδης (18′, 35′), ο Βέλλιος (24′) και ο Γιαννιώτας (28′) ήταν εκείνοι που απείλησαν την εστία των Βόσνιων, χωρίς ωστόσο να φτάσουν κοντά στην επίτευξη του πολυπόθητου γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εκείνο που πραγματοποίησε τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο 45λεπτο αυτό με πρωταγωνιστές τους Βέλλιο (54′), Κουρμπέλη (58′) και Γιαννιώτα (86′) δίχως όμως να βρει δίχτυα.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος των «κίτρινων» στη διοργάνωση, πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση, όντας αρκετά δραστήριος μετά τα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού, όταν και η ελληνική ομάδα άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της. Ο 19χρονος επιθετικός πάλεψε, πραγματοποίησε ευκαιρίες, ενώ υποδείχθηκε τρεις φορές σε θέση οφσάιντ. Εκτός από τη φάση του 28′ ο νεαρός παίκτης του Άρη έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για να σκοράσει στο 86′, όμως ο αντίπαλος πορτιέρο του είπε για μία ακόμα φορά “όχι”.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπούκβιτς, Κόλιτς, Κβέσιτς, Σίποβιτς, Μάρκιτς, Βίσκα (60′ Μεσάνοβιτς) , Στεβάνοβιτς, Βίλμπιγια (74′ Σούλιιτς), Γκράχοφακ, Μπέσιτς, Ντιούριτς (60′ Γκνιάτιτς)
EΛΛΑΔΑ: Γκέλιος, Τζανακάκης, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Λαγός (72′ Μπάλλας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης, Βέλλιος, Κατίδης (Πέλκας), Σταφυλίδης, Κολοβός (46′ Διαμαντάκος)

To Top