ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένας γύρος πρωταθλήματος, με Μίχαελ Ένινγκ…

Ο Μίχαελ Ένινγκ συμπλήρωσε έναν γύρο στον πάγκο του Άρη και το PRESSARIS καταγράφει τα σημαντικότερα των πεπραγμένων του Γερμανού προπονητή.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Κόντρα στην Ξάνθη, επόμενη αντίπαλος του Άρη την Πέμπτη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 20ή αγωνιστική, είχε κάνει ντεμπούτο ο 54χρονος κόουτς και μάλιστα το συνόδευσε με νίκη, 0-1, στα Πηγάδια.

Σε 15 ματς που έκατσε στον πάγκο του Άρη, εκ των οποίων τα δύο για το Κύπελλο, ο Ένινγκ έχει απολογισμό μέχρι στιγμής 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός είναι 5-6-2 με γκολ 21-15. Με τον Γερμανό, ο Άρης κέρδισε μία φορά την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, δύο για το Κύπελλο και επίσης Αστέρα Τρίπολης (2-1), Παναιτωλικό (2-0), Βόλο (4-0) και ΠΑΟΚ (4-2).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέλαβε την ομάδα με μόλις πέντε βαθμούς σε πέντε αγώνες και στους 13 που έκατσε ο ίδιος στον πάγκο της, ο Άρης συγκέντρωσε ακόμα 21 βαθμούς. Ομάδα που δύσκολα χάνει, καθώς έχει μόνο δύο ήττες εκτός έδρας με ΟΦΗ και Ολυμπιακό, αλλά και δύσκολα κερδίζει, καθώς μετρά στο πρωτάθλημα τις περισσότερες ισοπαλίες (8) από κάθε άλλη.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ…

Μετά από δύο προσπάθειες να κερδίσει εκτός έδρας, ΑΕΚ (1-1) και Παναθηναϊκό (0-0), η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον Μίχαελ Ένινγκ, ήρθε κόντρα στον ΠΑΟΚ με 4-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ερχόμενος στον Άρη ο Γερμανός “πάτησε” πάνω στο 4-2-3-1, όμως στην πορεία το άλλαξε. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, για πρώτη φορά έπαιξε το 4-4-1-1 με τον Λάρσον ελάχιστα πιο πίσω από τον Ιντέγε. Το καθιέρωσε και χάρη σε αυτό, ήρθαν αρκετά καλά αποτελέσματα στην συνέχεια.

“ΚΕΡΔΙΣΕ” ΠΑΙΚΤΕΣ

Επί των ημερών του, αρκετοί παίκτες της ομάδας, βρήκαν τον καλό τους εαυτό. Ο Ντάνιελ Λάρσον θύμισε κάτι από την περσινή περίοδο, ο Μπρούνο Γκάμα σταθεροποιήθηκε, ενώ οι Λούκας Σάσα και Λίντσεϊ Ροζ φορμαρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, στο αρχικό σχήμα, επέστρεψε και ο Γιώργος Δεληζήσης, που διατήρησε την θέση του. Συνολικά ο Γερμανός έχει χρησιμοποιήσει 23 παίκτες του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το ντεμπούτο του με τον ίδιο στον πάγκο πραγματοποίησε και ο νεαρός, Πέτρος Μπακούτσης, μέλος των ακαδημιών του Άρη. Ο 18χρονος αγωνίστηκε κόντρα στον Βόλο για 23 λεπτά στο πρωτάθλημα, αλλά και την Ξάνθη για το Κύπελλο. Παράλληλα, έχει αποφασίσει ποιοι παίκτες από την Κ19 τους θέλει στην πρώτη ομάδα.

To Top