ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας…

Όλο το Κιλκίς στο πόδι για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα διαφορετικό από τους άλλους! Οι εργαζόμενοι του Νομού σε διάφορους παραγωγικούς φορείς θα αγωνιστούν με την ομάδα των Ποντίων καλλιτεχνών και αθλητών της Ελλάδας, τον Παλλαλιακό, προκειμένου να «σκοράρουν» στην ανθρωπιά, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο!

Στο προσκλητήριο αναμένεται να φωνάξουν παρών γνωστοί Πόντιοι αθλητές όπως οι Σάββας Κωφίδης και Γιώργος Παπαδόπουλος, καλλιτέχνες όπως οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Παρχαρίδης, Παυλίδης, Ιορδανίδης, ενώ θα προσπαθήσει να συμμετέχει και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, έστω για λίγα λεπτά, σε έναν αγώνα με νικητή τα ίδια τα παιδιά!

Ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου (18:15) στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς και τα έσοδα του θα δοθούν για να αγοραστεί ένα ειδικό 18θέσιο λεωφορείο με μπάρα, ώστε να ανακουφιστούν πάνω από 30 παιδιά  με ειδικές ανάγκες που βιώνουν καθημερινά τον δικό τους «Γολγοθά».

Μέχρι το 2012 η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρίες γινόταν με …δανεικό λεωφορείο. Πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό και επί τέσσερα χρόνια «επιστρατεύτηκαν» τα ταξί, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται καθημερινά περίπου 700 ευρώ και να επιβαρύνεται το κράτος με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 90.000 ευρώ!

Όσο για τς θεραπείες, τις εκδρομές και τις σχολικές εκδηλώσεις; Ούτε λόγος, αφού θα πρέπει να βρεθεί ειδικό λεωφορείο, με ράμπα από τους άλλους φορείς ειδικής αγωγής του Νομού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το Σχολείο. Πράγμα δύσκολο έως αδύνατο καμιά φορά.

Ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Γιάννης Κακουλίδης, τόνισε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία»: «Παλεύουμε μόνοι μας για να αγοράσουμε ένα λεωφορείο. Δεν ζητάμε κάτι το …εξεζητημένο. Το κόστος θα είναι για μια φορά περίπου 40.000 ευρώ, το λεωφορείο θα μείνει στα παιδιά, ενώ κάθε χρόνο το κράτος πληρώνει 90.000 ευρώ για τις μετακινήσεις» υπογραμμίζοντας ότι: «Δυστυχώς βρήκαμε κλειστές τις πόρτες μέχρι τώρα, αλλά περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου».

Ο προπονητής των Ποντίων καλλιτεχνών και αθλητών, Μίλτος Ανδρεανίδης τόνισε: «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να παραβρεθεί και να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Ελάτε στο παιχνίδι, το αξίζουν τα παιδιά».

Πηγή: δημοκρατία

To Top