ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ένας δύσκολος και απαιτητικός Γενάρης σε αγωνιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο!

Το 2021 δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Άρη, αλλά με συντονισμένες κινήσεις και τις δυνάμεις όλης της κιτρινόμαυρης οικογένειας το τμήμα μπάσκετ άντεξε.

Πάμε να δούμε λίγο τα δεδομένα της κατάστασης σε τρία επίπεδα για τον δύσκολο Γενάρη του 2022.

Aγωνιστικά, ο Άρης θα κληθεί να διαχειριστεί πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα.

Έτσι, εκτός από τον αγώνα Λάρισα – Άρης (που ήταν προγραμματισμένος για τις 02/01/22 και αναβλήθηκε την Πέμπτη 30/12), αναβάλλεται και η εντός έδρας αναμέτρηση του των «κίτρινων» με τον Απόλλωνα Π. Oscar, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το διήμερο 8-9/01/22. Με τα νέα δεδομένα, ο Άρης έφτασε τους τρεις εξ αναβολής αγώνες (με Ολυμπιακό, Λάρισα, Απόλλωνα) και περιμένει, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, τον ορισμό τους από τον ΕΣΑΚΕ. Με 4 νίκες και 5 ήττες ο Άρης είναι αρκετά ψηλά στη βαθμολογία, αλλά έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και με τις απουσίες της πανδημίας δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κανονική προπόνηση. Ο Γιάννης Καστρίτης θέλει πάνω από όλα να έχει την ομάδα υγιή και πάνω σε αυτή τη βάση ο Άρης έδωσε πολύ καλά δείγματα γραφής πλην της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Οικονομικά, οι απαιτήσεις είναι πολλές. Η ομάδα περιμένει την καταβολή από το στοίχημα για τον Φλεβάρη, ενώ μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση έδωσε 200.000 και της έμειναν άλλα 4 ban. Με δεδομένη την απόφαση να περιοριστεί η παρουσία των φιλάθλων λόγων της πανδημίας η κατάσταση θα δυσκολέψει, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι θα μειωθεί η «πίτα» για όλους τους συλλόγους της Α1 από το στοίχημα, αν δεν δραστηριοποιηθεί ο ΕΣΑΚΕ και όλες οι διοικήσεις. Το σίγουρο είναι ότι με την αναβολή της 12ης μια της 13ης αγωνιστικής θα φανεί ποιο θα είναι το γενικότερο κλίμα.

Τέλος, με τις πολύ σωστές και συντονισμένες κινήσεις της νομικής υπηρεσίας της ΚΑΕ Άρης η υπόθεση της ΕΕΑ αναμένεται να βγει μέσα στην αγωνιστική χρονιά. Όλα αυτά οφείλονται στην εξαιρετική υπερασπιστική γραμμή των κ.κ. Γρόλλιου- Γιαννόπουλου, που πέτυχαν μια αναπάντεχη εξέλιξη για τον ιστορικό σύλλογο. Το σύνολο των βαθμών που θα αφαιρεθεί θα καθορίσει και το αγωνιστικό, αλλά οι κύκλοι της νομικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό με σκοπό πάντα να ανακοινωθεί η απόφαση μέχρι τον Μάη. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί επίσης πως αναμένεται και η απόφαση των προσφυγών του Ηρακλή, του Κολοσσού και του Απόλλωνα Πάτρας, οπότε υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα.

Εν κατακλείδι, στον Άρη το 2022 κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό σε όλα τα επίπεδα, ενώ πάντα υπάρχει σε εκκρεμότητα και το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου, το οποίο έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά από την πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη!

 

To Top