ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένας μήνας χωρίς προπονήσεις! Τα τελευταία δεδομένα και τα σενάρια…

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Αρης αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας θα προσθέσουν στον ένα μήνα που “κλείνουν” σήμερα, τουλάχιστον δυο ακόμα εβδομάδες, με το σενάριο του δεύτερου μήνα αποχής από τις προπονήσεις, να είναι πλέον πάρα πολύ κοντά.

Άλλωστε, για τις περισσότερες ομάδες, όπως και για τους “κιτρινόμαυρους”, η τελευταία προπόνηση έγινε την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Η κυρίαρχη εκτίμηση (χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα) που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, με βάση και τις απόψεις των ειδικών, οδηγεί στην εκδοχή ότι η 2η Μαΐου μπορεί να αποτελέσει «ορόσημο» για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η Super League, άλλωστε, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των 14 ΠΑΕ, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί παράταση στην αναστολή του πρωταθλήματος έως τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα, έως τότε (το αργότερο) θα συνεδριάσει το Working Group που δημιουργήθηκε για να εξετάσει κάθε πιθανό σενάριο για το μέλλον της Super League.

Όλα είναι πιθανά για το φετινό πρωτάθλημα, με το σενάριο που να κερδίζει έδαφος να είναι αυτό που θέλει τις ομάδες να επιστρέφουν στις προπονήσεις για μία “μίνι” προετοιμασία τον Μάϊο, να ξεκινήσουν τους αγώνες στα μέσα του Ιουνίου και να ολοκληρωθεί η χρονιά στα τέλη του Ιουλίου, δίχως την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Να υπάρξει ξεκούραση δύο εβδομάδων και έπειτα μετά τον Δεκαπενταύγουστο να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες, με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020/21! Εφόσον αυτό το σενάριο… περάσει, τότε θα υπάρξει για τις ομάδες μεγάλη διακοπή τα Χριστούγεννα, ώστε να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλα σενάρια, τα οποία όμως δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τις ομάδες, όλες ανεξαρτήτως θα χρειαστούν το λιγότερο τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για να μπορέσουν οι παίκτες να είναι σε θέση να αγωνιστούν, όχι να φτάσουν στο επίπεδο πριν την διακοπή. Διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών, κάτι που δεν θέλει κανείς παίκτης, αλλά και καμία ομάδα.

 

To Top