Ένας ξεχωριστός αγώνας αύριο στην Κομοτηνή!

Ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το Komotini Street Relays 2014, Σκυταλοδρομία Δρόμου 3 χιλιομέτρων και αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων, στον οποίο θα συμμετέχουν – εκτός από την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή – και για πρώτη φορά 10 άτομα με αναπηρία, αποδεικνύοντας ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Τρέχει και η Δεβετζή στο Komotini Street Relays 2014

Υψηλές παρουσίες συμμετείχαν στην Σκυταλοδρομία Δρόμου της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή και η… παρέλαση κορυφαίων προσωπικοτήτων του ελληνικού αθλητισμού από αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα συνεχίζονται και στην Κομοτηνή.

Η δισ. Ολυμπιονίκης στο τριπλούν (αργυρό το 2004 στην Αθήνα, χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο), Πηγή Δεβετζή δήλωσε συμμετοχή στο “Komotini Street Relays 2014” και θα είναι παρούσα το απόγευμα της Κυριακής (11/5, 18:45), για να δώσει με τη σειρά της το παράδειγμα, επιστρέφοντας στην… ενεργό δράση.

Η Δεβετζή θα εκπροσωπήσει στο “Komotini Street Relays 2014” τον σύλλογό της, Πρωτέα Αλεξανδρούπολης, αλλά και την σχολή της, καθώς είναι φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, έχει ήδη περάσει 52 μαθήματα και προσπαθεί να πάρει το πτυχίο της! Καθημερινά, αν και ζει στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται στην Κομοτηνή και παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής της, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα γίνει και πτυχιούχος.

Είναι ήδη προπονήτρια και στόχος της είναι πλέον να συμμετέχει ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτή τη φορά με τη νέα ιδιότητά της.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα τρέξει μαζί με την Σπυριδούλα Ναζίρη και τον Δημήτρη Μιχαλέλη.

Μαζί και οι Παραολυμπιονίκες μας

Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας ο αυριανός (11/5, 18:45), γιατί σε αυτόν θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και 10 άτομα με αναπηρία, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα δεν κάνει διακρίσεις!

Θέση στην εκκίνηση θα πάρει ο Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο Παραολυμπιονίκης και σημαιοφόρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, Μάκης Καλαράς και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος, που διοργανώνει το “Komotini Street Relays 2014”, Μιχάλης Ραγκούσης.

Επίσης, ιδιαίτερη συμμετοχή είναι της ομάδας επτά ατόμων με χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, ομάδα hand’y’bike, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης του Συλλόγου “Περπατώ”.

Παρών θα είναι και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, από τα μεγαλύτερα ταλέντας της Ελλάδας στις κατηγορίες ΑμεΑ, που έχει κερδίσει διακρίσεις και μετάλλια στην κολύμβηση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Με τον αθλητή του Ηρόδικου του θα τρέξουν οι Κωνσταντίνος Καρπεάζης και Παναγιώτης Κανελλάκης.

Ο Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής, Γιώργος Κώστα θα είναι επίσης στη γραμμή εκκίνησης με την ομάδα του για να συμμετέχει στον αγώνα.

To Top