ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας… ουρανός με αστέρια! Οι επτά διεθνείς του Άρη και οι υποχρεώσεις τους

Ώρα… Εθνικής! Ευχή και κατάρα για τον Άρη, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της επτά διεθνείς ποδοσφαιριστές. Αυτό από μόνο του δείχνει πως οι επιλογές της διοίκησης Καρυπίδη είναι από το πάνω ράφι με σκοπό να φτιάξει μια ομάδα όχι μόνο ανταγωνιστική, αλλά και πρωταγωνίστρια στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων υπάρχουν επτά εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές.΄

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων υπάρχουν επτά διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Γκανέζο Λούμορ, τον Σουηδό Σούντγκρεν, τον Αυστραλό Τζέγκο, τον Τσέχο Μπράμπετς, τον Ρουμάνο Γκάνεα, τον Μαυριτανό Καμαρά και τον Ιρακινό Αλί. Μάλιστα, οι Ντάνιελ Σούντγκρεν και Τζέιμς Τζέγκο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις αποστολές των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Σουηδίας και Αυστραλίας αντίστοιχα για παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Πάμε στο… πανόραμα των υποχρεώσεων τους:

1. Αμπουμπακάρ Καμαρά (Μαυριτανία): Κλήθηκε στην Εθνική για τα προκριματικά του Μουντιάλ (3/9 με Ζάμπια 7/9 με Ισημερινή Γουϊνέα), όμως λόγω του τραυματισμού του στο φιλικό με την Λαμία θα πραγματοποιήσει την αποθεραπεία του στην Θεσσαλονίκη.

2. Τζέιμς Τζέγκο (Αυστραλία): Το “καγκουρό” του Άρη μετά τον τραυματισμό του και την αποθεραπεία του, είναι στην αποστολή για τα παιχνίδια με Κίνα (σήμερα 21:00) και Βιετνάμ (15:00).

3. Ντάνιελ Σούντγκρεν (Σουηδία): Για πρώτη φορά στα 30 του χρόνια κλήθηκε στην Εθνική. Η Σουηδία θα αγωνιστεί απόψε (21:45) με την Ισπανία, μεσολαβεί το φιλικό με το Ουμπεκιτσάν (5/9) και ολοκληρώνει τις προς το παρόν υποχρεώσεις της κόντρα στην Ελλάδα (8/9).

4. Μοχάναντ Αλί (Ιράκ): Ο 21χρονος επιθετικός είναι μαζί με την εθνική ομάδα του Ιράκ στη Νότια Κορέα και πιο συγκεκριμένα στην Σεούλ, με την οποία θα αγωνιστεί σήμερα (14:00), ενώ συνεχίζει κόντρα στο Ιράν (7/9).

5. Γιακούμπ Μπράμπετς (Τσεχία): Βρίσκεται στην Τσεχία για να πάρει άδεια. Εάν δεν θα τα καταφέρει θα αγωνιστεί θα μπει στο αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά περιμένουμε να τον δούμε σήμερα (21:45) κόντρα στην Λευκορωσία και στο Βέλγιο (5/9).

6.  Κριστιάν Γκάνεα (Ρουμανία): Εκτός εθνικής Ρουμανίας έμεινε ο Γκάνεα, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της χώρας του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι ο αριστερός μπακ του Άρη δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια με την Ισλανδία (2/9), Λιχτενστάιν (5/9) και τα Σκόπια (8/9). Για την ώρα θεωρείται εν ενεργεία διεθνής με 7 συμμετοχές. Τελευταίο του παρουσία σε αποστολή της Εθνικής στις 6 Ιουνίου κόντρα στην Αγγλία (ήττα με 1-0).

7. Λούμορ Αγκμπενιένου (Γκάνα): Μετά το προσωπικό του δράμα και την απώλεια του μόλις τεσσάρων βδομάδων γιου του, ο Λούμορ δεν κλήθηκε στην Εθνική Γκάνας, η οποία παίζει αύριο στις 22:00 με την Αιθιοπία και με την Νότια Αφρική (6/9). O αμυντικός του Άρη μετράει 13 διεθνείς εμφανίσεις. Πάντως τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 8/7/2019 κόντρα στην Τυνησία.

To Top