ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας πρωταθλητής στην ξιφασκία του Άρη!

Ο Γιώργος Τσουρούτας, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, είναι ο νέος προπονητής στο νεοσύστατο τμήμα ξιφασκίας του Άρη!

Ολοι μιλάνε για στοίχημα αξίας, γνωρίζουν άραγε τι είναι αυτό; Το foxbet.gr σου επεξηγεί στον πλήρως επεξηγηματικό οδηγό του το τι ακριβώς σημαίνει ο όρος value bet, που χρησιμοποιείται, πότε ένα στοίχημα είναι value και άλλα πολλά.

Πρόκειται για τον επί εννέα συναπτά έτη Πρωταθλητής Ελλάδας (2008-2016), τρεις φορές κυπελλούχο (2008, 2009 και 2014), από τα οποία τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται μαζί με την Βασιλική Βουγιούκα ως αθλητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. (2014- σήμερα).

Όσον αφορά στις διεθνείς του συμμετοχές, ο Τσουρούτας ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών στο Ιάσιο (Iasi 2008), 9ος στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα (Mersin 2013), 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων 2013, 1ος στο τουρνουά πρόκρισης για τους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μπακού (Baku 2015), 5ος στο Προολυμπιακό Τουρνουά για το Λονδίνο 2012 και 6ος στο Προολυμπιακό Τουρνουά για το Ρίο 2016.

Επιπλέον, ο Γιώργος Τσουρούτας  πήρε το πτυχίο προπονητικής της Γ.Γ.Α. με άριστα και από πέρυσι προσλήφθηκε και διδάσκει σπάθη στο Δημοτικό Σχολείο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ενώ παράλληλα ως ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Οργανισμού Ανάπτυξης της Ξιφασκίας Μέγας Αλέξανδρος συμμετείχε περιστασιακά, λόγω της προετοιμασίας του για το Ρίο, στις προπονήσεις ξιφασκίας.

Στην παρούσα φάση, οργανώνει τα τμήματα ξιφασκίας του Α.Σ Άρης Θεσσαλονίκης στο Χαριλάου και του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση του Γιώργου Τσουρούτα με τους «κίτρινους» χρονολογείται από πέρυσι, ωστόσο, τότε δεν ασχολήθηκε παρά μόνο περιστασιακά με την προπονητική, καθώς είχε δώσει βάρος στη δική του προετοιμασία για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα, κάτι που δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε.

Συνεπώς, η παρουσία του στις προπονήσεις ήταν κυρίως συμβουλευτική, ενώ την προπόνηση στη σπάθη είχε αναλάβει κυρίως ο Γιώργος Αηραπετιάν, πετυχαίνοντας με τέσσερις αθλητές του Άρη που συμμετείχαν σε διεθνές κύπελλο «Kid’s Cup» στα Ιωάννινα, οι τρεις να επιστρέψουν με μετάλλια.

Φέτος ο στόχος είναι πολύ ψηλός, με προπονητές τον Γιώργο Τσουρούτα αλλά και τον Γιώργο Αηραπετιάν που κρίνεται απολύτως πετυχημένος και θα συνεχίσει.

Το μεγάλο, όμως, στοίχημα των υπευθύνων είναι όλοι οι Αρειανοί να στηρίξουν το τμήμα και να έρθουν κοντά σε αυτό αθλητές όλων των ηλικιών – παιδιά, έφηβοι, φοιτητές και ενήλικες, που αισθάνονται μαχητικοί ανεξαρτήτως ηλικίας – ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος ξιφασκίας από τον Σεπτέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα Cosmote 6985960352, Wind-Q 6937104098, Vodafone 6945983488, μέσω email στο [email protected]  ή στη σελίδα Ξιφασκίας του Άρη https://www.facebook.com/Aris.3ifaskia/   και να καταχωρούν εκεί τα στοιχεία τους.

To Top