ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας χρόνος από την φονική ενέδρα στον Τόσκο!

Είναι μια δύσκολη μέρα η σημερινή, μια μέρα που ξυπνάει άσχημες μνήμες… Στις 5 Ιανουαρίου του 2020, έπεφτε νεκρός ο Τόσκο Μποζατζίσκι. 

Ο Βούλγαρος φίλαθλος, την επομένη της νίκης των “κιτρινόμαυρων” επί του ΠΑΟΚ με 4-2, δολοφονήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έξω από το Μέγαρο Μουσικής σε ενέδρα οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως είχε ανακοινώσει εξ΄αρχής η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην έκθεσή της!

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε αρκετά άτομα, έχει προφυλακιστεί η οδηγός που τον παρέσυρε εκείνη την αποφράδα μέρα, η υπόθεση όμως είναι ανοιχτή στην δικαιοσύνη και το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ατιμώρητοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φονικής επίθεσης που στοίχισε την ζωή ενός 28χρονου παλικαριού.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο, προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό του Άρη, Τόσκο Μποζατζίτσκι, κατά τη διάρκεια οπαδικής ενέδρας στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής. Η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες που της καταλογίζονται, ότι δηλαδή το τροχαίο έγινε με δόλο, αλλά ισχυρίζεται ότι έγινε εξ αμελείας.

Η 26χρονη βάσει των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε στο “κάδρο” του αιματηρού επεισοδίου και κατέστη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο και σε εκτέλεση εντάλματος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, παρότι η ίδια είχε διωχθεί αρχικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης φαίνεται όμως να την συνδέει με το αιματηρό περιστατικό, μέσω του 48χρονου φίλου της, που με τη σειρά του περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή στην επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος και οι ομοεθνείς φίλοι του από οπαδούς του ΠΑΟΚ, όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Πέραν του 48χρονου για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη τεσσάρων προσώπων, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν συλληφθεί δύο νεαρά άτομα κατηγορούμενα ως φυσικοί δράστες της επίθεσης και απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Πριν από την προφυλάκισή της, τραγικές φιγούρες ήταν τα μέλη της οικογένειας του Τόσκο…

Σε δηλώσεις της η μητέρα του άτυχου Βούλγαρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία και το τμήμα αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους για όσα έκαναν τους τελευταίους μήνες.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Πιστεύουμε θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Να λάμψει η αλήθεια. Ο στόχος μας πέρα από το να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι υπόλοιποι είναι να αποτραπούν περαιτέρω τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις», ανέφερε η μητέρα του Τόσκο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Παρηγόρης δήλωσε ότι η ανατροπή της κατηγορίας για τον άδικο χαμό του Τόσκο από τροχαίο ατύχημα και ανθρωποκτονία από αμέλεια άλλαξε πλέον σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. “Αποτελεί μία ύστατη απονομή δικαιοσύνης και επαλήθευση σε αυτό που υποστήριζε από την αρχή η οικογένεια, η κ. Χαριζάνοβα (σ.σ. δικηγόρος οικογένειας και συνεργάτης του κ. Παρηγόρη) και εγώ ότι δηλαδή δεν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα αλλά για εγκληματική ενέργεια”.

Προσθέτοντας έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για το πολύτιμο υλικό που έχει συγκεντρώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. “Αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε συμπεράσματα τα οποία είναι λυπηρά. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη άλλα πέντε άτομα μεταξύ των κουκουλοφόρων δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί. Έχουν βγει οι κουκούλες και πιστεύω θα υπάρξει συνέχεια”, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

“Μία ευχή από την οικογένεια, από εμάς, από όλον τον κόσμο να είναι αποτρεπτικό το γεγονός της απώλειας. Να είναι το τελευταίο μαρτυρικό επεισόδιο που αφορά φίλαθλο. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην καταρρακώνεται η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό”, συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε στην αλλαγή της κατηγορίας δεν θέλησε να δώσει απάντηση λέγοντας μόνο ότι αφορά στοιχεία της δικογραφίας. “Όλα θα αποδείχνουν στο δικαστήριο”, κατέληξε.

 

To Top