ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα απίστευτο Σαββατόβραδο! Από τον θρίαμβο του ποδοσφαίρου στην χαμένη ευκαιρία του μπάσκετ

Τι Σαββατόβραδο ήταν αυτό για την Αρειανή οικογένεια ;Σίγουρα όχι για καρδιακούς.. Στο ποδόσφαιρο εκεί που πιστέψαμε στο 0-2 μέχρι το 78ο λεπτό ότι η Ευρώπη χάθηκε ήρθε ο από μηχανής θεός του Άρη (βλέπε Μπρούγος ) με τις αλλαγές του να αντιστρέψει την κατάσταση και από την κόλαση να πάμε στον Παράδεισο.

Στο μπάσκετ έγιναν ακριβώς τα αντίθετα πράγματα .Εκεί στην Πάτρα με αντίπαλο τον αδιάφορο βαθμολογικά Απόλλωνα ενώ μέχρι 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος είχαμε αγκαλιάσει την πέμπτη θέση , ένα λάθος των παικτών μας και ένα τρίποντο μαχαιριά ήταν η αιτία να χάσουμε τον αγώνα και να βρεθούμε στην έβδομη θέση  με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1.

Πάντως προσωπικά η χρονιά κλείνει πολύ καλά  για τον Άρη και στα δυο λαοφιλή αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο βέβαια θα ήταν εξαιρετική αν συμμετείχαμε   στον τελικό του κυπέλλου και παίρναμε επιτέλους ένα τρόπαιο αλλά στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ατυχίες και αυτό που έγινε στην Λαμία με τα χαμένα δυο πέναλτι μας στέρησε αυτό το δικαίωμα . Όμως οι προοπτικές υπάρχουν και ο Άρης είναι σε σωστό δρόμο και αν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα (όπως συνέβη και χθες που το Κλεάνθης Βικελίδης θύμιζε κόλαση) και συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Θόδωρο Καρυπίδη θα έρθουν και οι τίτλοι.

Για το μπάσκετ όταν ξεκινούσε η φετινή χρονιά αν έλεγε κάποιος ότι ο Άρης με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας θα τερμάτιζε στην κανονική περίοδο έβδομος και μερίδα του κόσμου του θα στεναχωριόταν γιαυτό σίγουρα θα έλεγαν ότι δεν ξέρει τι του γίνεται . Ο Άρης κατάφερε μετά από 5 χρόνια να βρεθεί στα play off και άρα ακόμη η χρονιά δεν τελείωσε γιαυτόν .

Το θετικό είναι ότι φέτος κανένας παίκτης δεν αποχώρησε γιατί ήταν απλήρωτος και αυτός που έφυγε κοινή συνεναίσει ( Χάνλαν) ήταν γιατί επιζητούσε κάτι καλύτερο οικονομικά και έφερε και κάποια χρήματα στο ταμείο.

Απλά αν οι παίκτες του Άρη ήταν λίγο ποιο προσεκτικοί στο τέλος στην Πάτρα θα έπαιρναν την νίκη και την πέμπτη θέση και στην play off θα αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ μια ομάδα αλλοπρόσαλλη που είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο ενώ τώρα θα παίξουν με τον διεκδικητή του τίτλου ΠΑΟ και με μειονέκτημα έδρας ψάχνοντας για ένα θαύμα.

Πάντως και αν τερματίσει έβδομος ο Άρης αν θέλει μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο και να συμμετάσχει σε κάποιο Ευρωπαϊκό κύπελλο.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top