Ένα βήμα πιο κοντά στην ανανέωση ο Μέσι!

Σε δυο πολύ σημαντικά σημεία συμφώνησαν η Μπαρτσελόνα και η πλευρά του Λιονέλ Μέσι, για την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού. Οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο που θα προσφέρει η Μπαρτσελόνα στον Μέσι, είναι εδώ και καιρό σε εξέλιξη, αλλά μέσα στην εβδομάδα φαίνεται ότι πέρασαν στην τελική ευθεία.

Η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να λάβει τίποτα από τα εμπορικά δικαιώματα του Μέσι. Αρχικά οι Καταλανοί ήθελαν να λαμβάνουν το 50% από τα διαφημιστικά έσοδα του Αργεντινού, αλλά ο σύλλογος έκανε πίσω.

Το δεύτερο σημείο, που αν και δεν έδωσαν τα χέρια οι δυο πλευρές, έγινε μια σημαντική πρόοδος είναι το μισθός του Αργεντινού.

Αρχικά, η διαφορά μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της πλευράς του Μέσι για τον μεικτό μισθό του παίκτη ήταν στα εννιά εκατομμύρια ευρώ την σεζόν. Αυτή την στιγμή η διαφορά είναι στα δυο εκατομμύρια καθαρά.

Υπολογίζεται ότι ο Μέσι, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων, θα στοιχίζει στην Μπαρτσελόνα 19-20 εκατομμύρια τον χρόνο, χωρίς τα μπόνους όμως.

Αυτά τα μπόνους ακόμα δεν έχουν συμφωνηθεί, αν και οι διαφορές είναι μικρές.

Επίσημη συμφωνία πρόκειται να υπάρξει μέσα στον Μάιο, πριν το Mundial και έτσι ο πατέρας του Αργεντινού, Χόρχε, και ίδιος να φύγουν μαζί για την Βραζιλία από την Βαρκελώνη, με το θέμα να έχει τακτοποιηθεί.

πηγή: sentragoal.gr

To Top