ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα γκολ και… τρίποντο ξανά! Δεύτερη σερί νίκη για τον Άρη, 1-0 την Λάρισα! (videos)

Το τέρμα του Λίντσεϊ Ροζ στο 30΄, ήταν αρκετό για τον Άρη, ώστε να επικρατήσει με 1-0 της ΑΕΛ, για την 19η αγωνιστική της Super League! Δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα για τους “κιτρινόμαυρους”, που είχαν και πάλι ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με αρκετές χαμένες κλασικές ευκαιρίες και ένα τέρμα. Στους 39 βαθμούς η ομάδα του Άκη Μάντζιου, επόμενος αντίπαλος ο Αστέρα Τρίπολης, το ερχόμενο Σάββατο, εκτός έδρας.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον Άρη με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Σιαμπανης, δεξιά ο Σούντγκρεν, με τον Ιωάννου αριστερά και στόπερ τους Δεληζήση και Ροζ. Στα χαφ, οι Σάσα και Τζέγκο. Κορυφή στην επίθεση ο Μαντσίνι, με τον Ματέο αριστερά, τον Γκάμα δεξιά και τον Μπερτόγλιο ως 10άρι.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!

Ο Άρης δεν άφησε κανένα δικαίωμα στην ΑΕΛ να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ένα γκολ με τον Ροζ, ενώ έχασε -ξανά- αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει ακόμα περισσότερα.

Στο 12΄, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Σάσα έκανε εξαιρετική προσποίηση, άφησε για τον Μαντσίνι, που έκανε κάκιστο πλασέ από φοβερά πλεονεκτική θέση, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει! Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 13΄, για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Γκάμα θέλησε να βρει τον Μπερτόγλιο, δεν τα κατάφερε, ξαναπήρε την μπάλα, πάτησε στην μεγάλη περιοχή μόνος, αλλά σημάδεψε τον γκολκίπερ της ΑΕΛ! Η αστοχία του Άρη συνεχίστηκε, με τον Ματέο να παίρνει την κεφαλιά, μετά την σέντρα του Σούντγκρεν, αλλά να την στέλνει ελάχιστα άουτ, από το δεξί κάθετο δοκάρι της Λάρισας! Στο 19΄, αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, με τον Μάνο αντί του Μαντσίνι, που αποχώρησε τραυματίας.

Στο 30΄, το γκολ για τον Άρη, με τον Ροζ να παίρνει την δεύτερη κεφαλιά (έπειτα από κεφαλιά παίκτη της ΑΕΛ) στο δεύτερο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Γκάμα και να ανοίγει το σκορ (1-0), με το πρώτο φετινό του τέρμα! Στο 34΄, ο Σάσα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, αλλά το διαγώνιο σουτ του, πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Στο 48΄, ο Μάνος πίεσε τον Μπάγιτς, που παραλίγο να κάνει το λάθος, αλλά απομάκρυνε όπως όπως σε κόρνερ. Στο 57΄, ο Μάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ, με προβολή, μετά το εξαιρετικό φάουλ του Γκάμα, αλλά το VAR δεν το κατοχύρωσε, ως οφ σάιντ του φορ των “κιτρινόμαυρων”.

Η καλύτερη στιγμή του Άρη στο 64΄, με τον Ματέο. Κόρνερ του Γκάμα από τα δεξιά, ο Αργεντινός έκανε καλό κοντρόλ, αλλά σούταρε πάνω στον Μπάγιτς! Στο 81΄, ο Σίλβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, σουτ από πλάγια, καλή αντίδραση του Μπάγιτς που έδιωξε!

Αυτή ήταν επί της ουσίας και η τελευταία καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και να χαρίζει στον Άρη την 12η φετινή του νίκη στην Super League.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (69΄Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (68΄Ματίγια), Μπερτόγλιο (88΄Κάτσε), Γκάμα (69΄Σίλβα), Ματέο, Μαντσίνι (λ.τρ. 19΄Μάνος)

Λάρισα (Τ. Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90΄Νούνιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ (46΄Μιλοσάβιεβιτς), Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Πινακάς (83΄Γλυνός), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ντρούγιτς (65΄Ακούνια)

Διαιτητής: Κουμπαράκης, Βοηθοί: Δημητριάδης-Κωνσταντίνου, VAR: Σιδηρόπουλος, AVAR: Σαμοϊλης, 4ος: Βρέσκας

To Top