ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ξεχωριστό ανθρώπινο αφιέρωμα στον Πάλμα: Οι πλαστικές μπάλες και οι ντρίμπλες στις λαϊκές αγορές (photos)

Η συγκινητική ιστορία του Λούις Πάλμα καταγράφεται από την ιστοσελίδα «laprensa.hn»με τη βοήθεια των γονιών του αλλά και τη συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού μέσω του οποίου αναδεικνύεται η απόδραση του 22χρονου επιθετικού του Άρη από τις λαϊκές αγορές και η δίψα του για επαγγελματική καριέρα.

Από τη λατρεία για τις πλαστικές μπάλες, στους πάγκους των λαϊκών αγορών για το μεροκάματο, αν μη τι άλλο το lifestory του Λούις Πάλμα είναι συγκινητικό. Αυτό κατέγραψε μέσω παλιών φωτογραφιών η ιστοσελίδα «laprensa.hn»με τη βοήθεια των γονιών του 22χρονου επιθετικού του Άρη οι οποίοι άνοιξαν το σπιτικό τους και μοιράστηκαν εικόνες από την παιδική ηλικία του. Θυμήθηκαν ανέκδοτες ιστορίες, όπως τα τηλεφωνήματα των δασκάλων και τα παράπονά τους ότι ο γιος τους δε παρακολουθούσε τα μαθήματα καθώς προτιμούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Οι γονείς του, Ενρίκε και Μαρία, νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι για τον Λουίς. Όχι μόνο για την ποδοσφαιρική εξέλιξή του, αλλά για τον χαρακτήρα του αλλά και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει στη ζωή του για να φτάσει στο σημείο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Όταν ήταν μικρός λάτρευε τις πλαστικές μπάλες τις οποίες αγόραζε από παντοπωλεία κι αυτές κόστιζαν πέντε λεμπίρας (0.20 ευρώ). Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν τόσο έντονη, σε σημείο που η μητέρα του δεχόταν κλήσεις από τους δασκάλους του σχολείου οι οποίοι της παραπονιόντουσαν ότι ο μεγάλος της γιος δεν έμπαινε στην τάξη αλλά ήταν συνεχώς με μια μπάλα. Μια στιγμή που παραμένει αξέχαστη στον πατέρα του είναι όταν ταξίδεψαν βορειότερα σε μια πολυσύχναστη περιοχή και ο τότε 10χρονος Λουίς είχε θαμπώσει τα πλήθη με την ικανότητά του στο ποδόσφαιρο», γράφει μεταξύ άλλων.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, τα απογεύματα, ο «Λουίζιτο πήγαινε με τον πατέρα του στις λαϊκές αγορές. Έστηναν τον δικό τους πάγκο και πουλούσαν φρούτα και λαχανικά σε περιοχές όπως οι Κοροζάλ, Σάμπο Κρικ. Ο Λουίς Πάλμα ήταν η attraction των λαϊκών αγορών καθώς συνήθιζε να επιδεικνύει την ικανότητά του με την μπάλα προσελκύοντας τα βλέμματα των απλών ανθρώπων. «Τώρα τον βλέπουν στην τηλεόραση και τον αναγνωρίζουν. Ξέρουν ότι είναι το μικρό παιδί που πουλούσε λαχανικά με τον Ενρίκε Πάλμα, ότι είναι ο γιος του. Ο Λούις έμαθε να δουλεύει από μικρός καθώς βοηθούσε και τη γιαγιά του στη δική της επιχείρηση με τις τορτίγιες. Δούλεψε για κάθε τάκος τα οποία λατρεύει. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους και στο σπίτι του παππού του Φρανσίσκο είχε καταστρέψει όλα τα φυτά στην αυλή».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ταξίδι του στη Λισαβόνα το 2014. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγε από την Ονδούρα, κυρίως όμως είχε την ευκαιρία να απολαύει από κοντά το είδωλό του. «Η πορεία του άρχισε να διαφαίνεται από το 2013 όταν κατέκτησε το σχολικό Πρωτάθλημα. Εκπροσωπώντας τη σχολική ομάδα του παρακολούθησε από κοντά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο το 2014. Εκεί είδε για πρώτη φορά το είδωλό του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο», γράφει.

Στην ποδοσφαιρική εξέλιξή του σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Φρανσίσκο Παβόν καθώς αυτός τον ανακάλυψε την εποχή που ο Λούις Πάλμα σκόραρε 50 γκολ στα γήπεδα Fuerzas Basicas del Sauze in La Ceiba, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν χτυπήματα φάουλ. Ήταν η εποχή που άρχισε να αναγνωρίζεται το ταλέντο του και μέσω αυτού εξασφάλισε θέση στους αναπληρωματικούς της La Vida. Στον παρθενικό αγώνα του, ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, κατάφερε να σκοράρει. Καταγράφεται επίσης η πρώτη εμπειρία του μακριά από τη Ονδούρα με τη USL Real Monarch η οποία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως ο ίδιος περίμενε. Στην πορεία προέκυψε ενδιαφέρον ομάδων του MLS αλλά και από το Μεξικό, αλλά ο στόχος του Λουίς ήταν τα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φαίνεται επίσης ότι το όνειρο του Πάλμα είναι να αγωνιστεί στην Τότεναμ στην οποία αναφέρθηκε και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του.

To Top