Ένα ξεχωριστό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (videos)

Ένα πολύ ξεχωριστό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξάγεται από την περασμένη Κυριακή στο Μεξικό. Το δημοφιλέστερο των σπορ παγκόσμια εκπροσωπούν σ’ αυτό το θεσμό παίκτες όχι συνηθισμένοι. Πραγματικοί αγωνιστές ζωής οι οποίοι στη διάρκεια της  δικής  τους δεν στάθηκαν τυχεροί .

Βλέπετε αυτά τα άτομα  που διεκδικούν το  πανανθρώπινο δικαίωμα στη άθληση και εκπροσωπούν και απολαμβάνουν και με το ίδιο τους το  λαβωμένο σώμα το  πλέον λατρεμένο  των σπορ είναι διαφορετικοί από τους  ποδοσφαιριστές που βλέπουμε στα γήπεδα όλου του κόσμου . Είναι παίκτες με αναπηρία, άτομα που έχουν χάσει το ένα τους πόδι ή στην περίπτωση των τερματοφυλάκων το ένα τους χέρι.

Και μέσα από την άμεση αυτή σχέση με  την μπάλα  διατρανώνουν την … ταυτότητα τους ως  αθλητές και ποδοσφαιριστές. Δηλώνουν το δικό τους πραγματικά πηγή έμπνευσης για κάθε άλλο μη άτυχο  συνάνθρωπο τους  «παρών» στο μαγικό κόσμο της στρογγυλής θεάς.

Συνολικά 28 ομάδες που είχε χωρισμένες σε πέντε ομίλους (τέσσερις των τεσσάρων και ένας των τριών) λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση που φιλοξενεί η χώρα της κεντρικής Αμερικής και μετά από 73 ματς θα προκύψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής τα ξημερώματα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) της 8ης του μήνα.

πηγή:onsports.gr

To Top