Ένδοξο παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν στο πόλο

Το ένδοξο παρελθόν του τμήματος υδατοσφαίρισης του Άρη, αλλά και την σημερινή προσπάθεια για αναγέννησή του, ανέδειξε ο παλαίμαχος πολίστας των «κίτρινων», Παναγιώτης Τσολακούδης, μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον «Άρης FM 92.8» στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 98α γενέθλια του συλλόγου.

Ο Παναγιώτης Τσολακούδης ήταν αρχηγός της μεγάλης ομάδας του Άρη, που το 1984 είχε κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών και είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας σπουδαίους παίκτες στην σύνθεσή του, όπως τον αείμνηστο Νώντα Σαμαρτζίδη και τον Τάσο Τσικάρη.

Για εκείνη την σπουδαία ομάδα, είπε: «Ήταν μια εποχή που είχε αναγεννηθεί το κολυμβητικό τμήμα, απ’ όπου πέντε κολυμβητές συνεχίσαμε ως πολίστες. Πλαισιώσαμε την ανδρική ομάδα που αποτελούνταν από παλαιμάχους επί πολλά χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν ο κ. Βεράνης, που ακόμα είναι στέλεχος του Συλλόγου. Μπολιάσαμε την ομάδα, πήραμε μαζί πρωταθλήματα κατηγοριών και το 1984 έχοντας πετύχει την άνοδο στην Α1 κατακτήσαμε την 3η θέση και την παράλληλα φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου.
Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Εθνικό είχαμε πολύ καλή απόδοση. Συνδυάζαμε την εμπειρία των παλαιοτέρων και την φρεσκάδα που έχουν τα νιάτα, με πρώτο και καλύτερο τον συγχωρεμένο Νώντα Σαμαρτζίδη, που έγινε και αρχηγός της Εθνικής μετά.

Συνεχίζοντας να ξετυλίγει τις αναμνήσεις, θυμήθηκε: «Την επόμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο Κυπελλούχων την Παρτιζάν, η οποία είχε γυρίσει από τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες και είχε στην αποστολή της πέντε Ολυμπιονίκες. Παίξαμε πολύ καλά μέσα στο Βελιγράδι παρότι ηττηθήκαμε με τρία γκολ. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Μας έλεγαν ότι ο Άρης θα μπορούσε να γίνει ο νέος Εθνικός στο πόλο. Θα ήταν εύκολο να γίνει τότε αυτό, δυστυχώς όμως η ομάδα δεν κρατήθηκε. Τότε ήταν όλα τα αθλήματα υπό την ίδια σκέπη, έγιναν κάποιες μεταγραφές και με τα χρήματα από αυτές ενισχύθηκε σε κάποιο βαθμό και η μεγάλη ομάδα μπάσκετ του Άρη, που τότε χτιζόταν.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να κάθομαι στην ίδια καρέκλα με μεγάλα ονόματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο αφιέρωμά σας για τα 98 χρόνια του Άρη».

Για την σημαντική προσπάθεια που γίνεται σήμερα στο τμήμα πόλο του Άρη, δήλωσε: «Σήμερα γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια στο τμήμα πόλο. Την παρακολουθώ από κοντά γιατί και ο γιος μου αγωνίζεται στο τμήμα. Ο ΑΣ προσπαθεί να κρατήσει όλα τα τμήματα καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια. Ο γιος μου επέλεξε να με ακολουθήσει στο πόλο. Είμαστε μια Αρειανή οικογένεια καθότι ο πατέρας μου έπαιζε στον Άρη, ο θείος είναι επίσης παλαίμαχος του Άρη, ο Αλέκος Αλεξιάδης, ενώ ο ανιψιός μου είναι ο Μαντής, που αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής».

Σχετικά με το ρεκόρ που ακόμα διατηρεί ο Άρης στο πόλο, ανέφερε: «Ο Άρης παραμένει από το 1980 η μόνη ομάδα της Θεσσαλονίκης που έφτασε στην κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Είμαστε πρωτοπόροι. Η αλήθεια είναι όμως πως το άθλημα έχει μείνει πίσω. Πρέπει να προσπαθήσουμε για να το φέρουμε πάλι μπροστά».

Για την ενασχόληση του με το άθλημα σήμερα και τη νέα φουρνιά αθλητών, σχολίασε: «Διετέλεσα και προπονητής πόλο για πέντε χρόνια αφότου σταμάτησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το πόλο ως αθλητής. Παρέμεινα στο χώρο και πλέον επέστρεψα κοντά στο τμήμα. Η ομάδα μας ανέβηκε από την Γ’ στη Β’ Εθνική. Έχουμε κάνει κάποιες νίκες και πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο για την Α2. Εμείς ως γενιά δώσαμε όσα μπορούσαμε και πιστεύω πως τα παιδιά μας, η νέα γενιά που έρχεται θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα.
Υπάρχει πολύ καλή φουρνιά στο τμήμα που αν προσεχθεί απ όλες τις πλευρές, με τις κατάλληλες κινήσεις σε τρία με τέσσερα χρόνια θα είναι έτοιμοι να δώσουν πολλά στον Άρη και να οδηγήσουν το τμήμα εκεί που ήμασταν εμείς και ακόμη ψηλότερα».

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Άρη, που «κλείνει» 98 χρόνια ζωής: «Ελπίζω και εύχομαι στον σύλλογο να τα χιλιάσει και να τον δουν οι επόμενες γενιές όσο ψηλότερα γίνεται. Στα 100 χρόνια εύχομαι όλα τα τμήματα του Άρη να βρίσκονται όσο πιο ψηλά μπορούν. Να είναι οι ομάδες μας πρωταθλήτριες και όλα τα τμήματα μέσα στους στόχους τους».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top