ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένινγκ: “Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης, υπάρχει άγχος στο να φτάσει στη νίκη η ομάδα”

Ο Μίχαελ Ένινγκ τοποθετήθηκε στη συνέντευξη τύπου για την σημερινή νίκη της ομάδας του επί του Αστέρα Τρίπολης και την εμφάνισή της.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα:

“Αρχικά είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Πιστεύω ότι παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο α΄ημίχρονο. Ωστόσο χωρίς να υπάρχει εξήγηση στο δεύτερο χάσαμε τον έλεγχο. Υποχωρήσαμε, γυρίσαμε στο δικό μας μισό του γηπέδου. Παρατήρησα και στο προηγούμενο παιχνίδι και σε αυτό πως ήμασταν παθητικοί σε κάποια διαστήματα του ματς. Αυτή είναι η πρόκληση, να δουλέψαμε σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε ένα άγχος στο να κερδίσουμε. Πήραμε 10 βαθμούς σε τέσσερα ματς, αλλά ο τρόπος δεν ήταν ιδανικός. Χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες προκλήσεις, έχουμε ένα ματς με την ΑΕΚ, έχουμε θέμα στη θέση του τερματοφύλακα και χαίρομαι που έχουμε 10 μέρες μπροστά μας να δουλέψουμε”.

Για ποιο λόγο δεν κατάφερε η ομάδα να ανέβει πιο ψηλά μετά την πίεση του Αστέρα στο β΄μέρος: “Προφανώς δεν είχα δώσει καμία οδηγία να γυρίσουμε στην άμυνά μας. Αυτό έγινε αυτόματα, γιατί κάποιες φορές υπάρχει το άγχος, η διαχείριση του αποτελέσματος. Θα το κάναμε, αν το θέλαμε και δουλεύαμε σε κάποιες αντεπιθέσεις”.

Γιατί χρειάστηκε 25 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, να κάνει τις αλλαγές: “Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Αν κάναμε κάποιες αλλαγές πιο νωρίς, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τερματοφύλακα μετά; Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Εχει κάποιες διακυμάνσεις το ματς, είναι δικό μου κομμάτι να βλέπω πότε θα κάνω τις αλλαγές. Με τον Παναιτωλικό πιέσαμε στο τέλος, όπως και τώρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγαίνω νικητής από το γήπεδο. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Αν έκανα αλλαγή νωρίτερα, ίσως κάπως να έκανα ορισμένους παίκτες να μην νιώσουν καλά”.

Για την τότε δήλωσή του, περί 5-4, αντί για 1-0: “Θεωρώ ότι δεν έγινε τότε κατανοητή η δήλωσή μου. Θέλω να βάζω 4-5 γκολ, αλλά όχι να δεχόμαστε τόσα”.

Για το αν έχει παρατηρήσει ότι ίσως υπάρχει θέμα κούρασης κάποιων παικτών ή φυσικής κατάστασης: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης, ήταν έντονο ματς, οι αλλαγές μας έδωσαν κάποια τρεξίματα. Το πρόβλημα είναι στο καθαρό μυαλό, δεν επιτρέπεται ούτε ένα λάθος. Αυτό συμβαίνει. Δεν θέλω να τα αμφισβητήσουμε όλα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πράγματα σωστά και κάποια που πρέπει να βελτιώσουμε”.

Για τις αλλαγές που ίσως θα έκανε, καθώς άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, λίγες μέρες πριν τον αγώνα: “Αυτή η ενδεκάδα μας έφερε τους βαθμούς. Οπότε δεν είχα λόγο να μην της δώσω την εμπιστοσύνη μου. Σήμερα αν βόλευε το ματς ίσως βλέπαμε και τον Μαρτίνες. Όλοι προσπαθούν και θα πάρουν τον χρόνο τους”.

Για τον νεαρό Τσιλιγγίρη και πως θα το διαχειριστεί: “Χαίρομαι πολύ γι αυτό το παιδί, που από το πουθενά, ούτε ο ίδιος το περίμενε πως θα παίξει. Είναι φανταστική η αντίδραση του κόσμου. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα ο ίδιος, γιατί θα παίξει βασικός. Θα του τονώσουμε την αυτοπεποίθηση”.

Για το ότι κάποιοι παίκτες του Άρη δεν είναι στα καλύτερά τους το τελευταίο διάστημα: “Είμαι ένα μικρό διάστημα εδώ. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι το επίπεδο απόδοσης για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ξέρω τι θέλω εδώ, το αν είναι κάποιος εκτός φόρμας δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή…”.

 

 

 

To Top