ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένινγκ: “Μου αρέσει να… θυσιάζονται για την ομάδα οι παίκτες, ότι δοκιμάσαμε πέτυχε”

Ο Μίχαελ Ένινγκ τοποθετήθηκε στη συνέντευξη τύπου για την σημερινή εμφάνιση της ομάδας του και την εύκολη νίκη επί του Βόλου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός

Για τον αγώνα: “Χαίρομαι για την εμφάνιση, κάναμε ένα καλό ματς. Πετύχαμε αρκετά γκολ, μας δίνει την αισιοδοξία για την συνέχεια και μας δείχνει πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αν δουλέψουμε σαν ομάδα. Τα γρανάζια δένουν όλα καλύτερα το ένα με το άλλο. Στην Γερμανία το λέμε… αγγλική εβδομάδα, έχουμε τρία ματς σε επτά μέρες, πρέπει να πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό”.

Για την εικόνα του αγώνα και αν θεωρεί πως μπορεί να διορθώσει κι άλλα πράγματα: “Εχω πει πολλές φορές πως στην έδρα μας πρέπει να παίζουμε πάντα επιθετικά, να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο, να σκοράρουμε πολλά γκολ. Σε κάποια εντός συνδυάστηκε με αποτέλεσμα, σε άλλα όπως με την Λαμία όχι. Σήμερα έγινε αυτό που θέλουμε γενικά, να πιέζουμε τον αντίπαλο. Σε άλλα ματς κυριαρχεί η τακτική, σήμερα δεν ήταν ένα τέτοιο ματς. Κρατήσαμε και τον Βόλο μακριά από την εστία μας, δεν είχε ευκαιρίες ο αντίπαλος και το θέλαμε πριν το ματς αυτό”.

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα, με Τόνσο στα χαφ και Ροζ δεξί μπακ: “Να μην ξεχνάμε πως ήταν σημαντικός ο ρόλος του Δεληζήση. Ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε πειράματα στα προηγούμενα ματς, είχαμε απουσίες και όχι λύσεις πραγματικές στα μπακ. Μίλησα με τον Ροζ για την θέση αν είναι έτοιμος και μου είπε πως μπορεί να παίξει καλά στην θέση αυτή. Μου αρέσει να βλέπω παίκτες να θυσιάζονται για την ομάδα, να παίζουν σε θέσεις που δεν τους έχουμε συνηθίσει. Σήμερα αυτό που δοκιμάσαμε πέτυχε”.

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι πλέον να επιλέξει την ενδεκάδα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Αυτός είναι ένας πολύ ευχάριστος πονοκέφαλος για μένα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, θέλω να έχω τέτοια προβλήματα. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε λίγες εναλλακτικές. Εδω χρειαζόμαστε μία ομάδα με ποιοτικές αλλαγές και αντίδραση στο γήπεδο. Μου δόθηκε  η ευκαιρία να ξεκουράσω παίκτες όπως οι Βέλεθ και Σάσα που είχαν σερί αγώνων. Δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω πολλά πράγματα, είναι καλό όμως ότι κάνουμε κάποιες δοκιμές και βγαίνουν. Για την Κυριακή ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει”.

Για το αν έχει ενοχλήσεις ο Ιντέγε: “O ίδιος ζήτησε αλλαγή, είχε κάποιες ενοχλήσεις. Εκανε ένα μεγάλο άνοιγμα, ένιωσε πίεση στον τετρακέφαλο. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Ευτυχώς ήταν τέτοια η εικόνα του ματς, που μας βοήθησε αυτή την αλλαγή, θα τον έχουμε κανονικά στο ματς με τον Παναθηναϊκό”.

 

 

 

To Top