Ένταλμα σύλληψης για Κοντομηνά για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Επιχείρηση σαρωτικών συλλήψεων από την Ελληνική Αστυνομία με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράκου σε συνεργασία με τον ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων που φέρονται να είχαν χορηγήσει διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την μετά το 2006 περίοδο. 

Τα δάνεια του ΤΤ που σύμφωνα με πορίσματα των αρμόδιων αρχών θεωρούνται ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις φέρονται να δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 και εκτιμώνται πως είναι συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι και να εκτελεστούν τα εντάλματα. Ο πρώτος που έχει συλληφθεί είναι ο κ. Μάριος Βαρότσης, πρώην γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Για αδικήματα απιστίας, απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με την έρευνα έχουν εκδοθεί εντάλματα για τους:

  • Δημήτρης Κοντομηνάς
  • Κλέων Παπαδόπουλος (π. διοικητής, επιλογή του ΓΑΠ και διάδοχος στη διοίκηση του Φιλιππίδη)
  • Αγγελος Φιλιππίδης (π. διοικητής)
  • Κύπριος εφοπλιστής Ελληνας
  • Επιχειρηματίας Γριβέας
  • ενώ έχει συλληφθεί ήδη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΤΤ Μάριος Βαρώτσης

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο ιατρικό κέντρο Αθηνών όπου πηγαίνουν αυτή τη στιγμή ιατροδικαστές. Αιχμές αφήνονται ως προς πιθανή διαρροή ονομάτων ώστε κάποιοι να προλάβουν να διαφύγουν ή να κάνουν εισαγωγή κάπου.

To Top