Ένταση και επεισόδια στο Απόλλων – Εθνικός με τραυματισμό οπαδού

Από επεισόδια στιγματίστηκε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Εθνικό για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών που βρήκε νικήτρια την «ελαφρά ταξιαρχία» με 10-7.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου οκταλέπτου δημιουργήθηκε ένταση από οπαδούς του Εθνικού, που οδήγησε σε πεντάλεπτη διακοπή. Ένας φίλαθλος της ομάδας του Πειραιά έπεσε μέσα στο κολυμβητήριο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και τα πλευρά.

Όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα: «Ένα λεπτό πριν από τη λήξη α’ οκταλέπτου δημιουργήθηκε ένταση από φιλάθλους Εθνικού. Χτύπαγαν το σκέπαστρο της ομάδα “Απόλλων”. Ο αγώνας διεκόπη για ένα λεπτό και όταν ηρέμησαν τα πνεύματα συνεχίστηκε. Στο 5.30 πριν από τη λήξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου δημιουργήθηκε πάλι ένταση από φιλάθλους του Εθνικού, με αποτέλεσμα ένας φίλαθλος να γλιστρήσει από τα κάγκελα, να πέσει μέσα στο κολυμβητήριο και να χτυπήσει στο κεφάλι και στα πλευρά. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Ο αγώνας διεκόπη για πέντε λεπτά. Άλλαξαν θέση οι πάγκοι και πήγαν από την απέναντι πλευρά και ο αγώνας συνεχίστηκε. Στο 1.10 πριν από τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του Εθνικού Κουντουδιός για έντονη διαμαρτυρία, παρότι είχε παρατηρηθεί για τον ίδιο λόγο νωρίτερα».

Όσον αφορά το παιχνίδι που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Το προβάδισμα εναλλασσόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα να προηγείται με 7-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-6 και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η ένταση που έφερε και τη διακοπή του αγώνα. Όταν το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά ο Καρούντζος μείωσε με πέναλτι σε 9-7 αλλά ο Μόσκοφ διαμόρφωσε το 10-7 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 10-7

Οκτάλεπτα: 4-4, 2-1, 1-1, 3-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Μητρόπουλος 1, Φωκάς 1, Μοσκόφ 5, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ., Λέκιτς 2, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ. 1., Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 1, Καρούντζος 3, Φώσκολος, Μπεριστιάνος 1, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

To Top