«Έντονο το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα»

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Β. Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γ. Ορφανού με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρ. Σάντερς.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Ορφανός, οι επαφές για την προσέλκυση αμερικανικών κεφαλαίων στην Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται σε εξέλιξη. «Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στις υποδομές και τον τουρισμό και θεωρούμε πως σε αυτή την προσπάθεια έχουμε σύμμαχό μας και τον κ. Σάντερς», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει το ΥΜΑΘ.

«Φιλοδοξούμε να προσδώσουμε περισσότερη εξωστρέφεια στη ΔΕΘ και ενδιαφερόμαστε για τα τρία λιμάνια της Βορειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης», σημείωσε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως πρόθεσή του είναι το ΥΜΑΘ να μετατραπεί σε αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Σάντερς συνεχάρη τον κ. Ορφανό για την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων. «Σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, υλοποιούμε προγράμματα που στοχεύουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο κ. Σάντερς.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου για τρομοκρατία, Νίκου Μαζιώτη, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν στο θέμα της τρομοκρατίας. Ξέρουμε ότι οι λίγοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολλούς. Η απάντηση είναι ότι δεν θα περάσουν», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Με τη σειρά του, ο κ. Σάντερς χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Συγχαίρω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά που έκανε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιον που έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: salonicanews.com

To Top