Έξι μπλακ άουτ και απώλεια έως και 16 βαθμών!

Ο φετινός Άρης είχε την μαγική ικανότητα να… χύνει μόνος του την καρδάρα σε παιχνίδια “φωτιά” όπου οι βαθμοί(ός) έμοιαζαν με… φιλί ζωής!

Του Νίκου Οικονόμου

Μετά και την ήττα του Σαββάτου από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή εντοπίστηκε για μία ακόμα φορά η δυσχέρεια της ομάδας στο να διατηρήσει το υπέρ της σκορ. Για έκτη φορά φέτος οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου παρότι κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ και προβάδισμα την υπεροχή τους εμφάνισαν τα γνωστά τους προβλήματα στην άμυνα.

Μπορεί σαν ποσότητα αγώνων στο βάθος των 34 αγωνιστικών του πρωταθλήματος να μην εντυπωσιάζει και τόσο, όμως αν αναλογιστoύμε το ποια ήταν τα συγκεκριμένα παιχνίδια και πόσοι βαθμοί χάθηκαν άδικα, τότε θα μιλούσαμε από άλλη βάση σήμερα για το μέλλον του Άρη στη Σούπερ Λιγκ. Παιχνίδια κομβικής σημασίας που δεν στέρησαν μόνο βαθμούς αλά και ψυχολογία…

Οι “κίτρινοι” αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν με άνεση να είχαν προσθέσει στην βαθμολογική τους συγκομοιδή από 4 έως και 16 βαθμούς! Φυσικά δεν θα ήταν αρκετοί, όμως θα υπήρχαν εξαιρετικά πολλές βαθμολογικές ελπίδες για να σωθεί αγωνιστικά μία παραπαίουσα όπως η φετινή χρονιά.

ΠΑΟΚ-Άρης 3-1

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Άρης ήταν αυτός που “χτύπησε” πρώτος στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 12 αγωνιστικής. Με τον φευγάτο από τον Δεκέμβρη, Σαλόζε Ουντότζι προηγήθηκε στο σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους, όμως, η λάθος αμυντική προσέγγιση στη συνέχεια επέφερε την ισοφάριση και την ολική ανατροπή.

Χαμένοι βαθμοί: 1 έως 3

Εργοτέλης-Άρης 3-3

Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, ανακάπτεις, προηγείσαι και χάνεις δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στις καθυστερήσεις τότε μιλάμε για την ιδανική αυτοχειρία. Οι Τάτος και Νταμαρλής κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος του Άρη 2-0 σε 2-3 μετά από επιθετικό κρεσέντο ενός δεκαλέπτου. Δυστυχώς, ο Μπαντιμπανγκά στο 95΄ φανέρωσε σε όλους μας τα αμέτρητα αγωνιστικά προβλήματα του φετινού Άρη.

Χαμένοι βαθμοί: 2

Kαλλονή-Άρης 3-1

Στο άδειο σχεδόν ΟΑΚΑ ο Άρης των χιλίων προβλημάτων και της ελάχιστης ως την 19η αγωνιστική συγκομοιδής βαθμών πέταξε στα σκουπίδια μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα σπουδαίο βαθμολογικά “τρίποντο”. Η υπεροχή από το πρώτο λεπτό μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Μιχάλη Μανιά. Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει για δεύτερη φορά φέτος και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια, απένατο σε μία ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Χαμένοι βαθμοί: 1 έως 3

Λεβαδειακός- Άρης 4-3

Κατά πολλούς η παραμονή του Άρη χάθηκε στη Λιβαδειά. Στο αλησμόνητο για φέτος παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Προβάδισμα με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακασέτα. Μείωση του σκορ στη συνέχεια και εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στο τέρμα του Μιχάλη Μανιά. Black out στη συνέχεια και Λεβαδειακός-Άρης 4-3!

Χαμένοι βαθμοί: 1 έως 3

Άρης-ΠΑΟΚ 1-1

Φάνταζε ως η τελευταία ελπίδα του Άρη να διατηρήσει “ζωντανές” τις όποιες ελπίδες είχε για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Ιδανικό ξεκίνημα με τον Ανδρέα Τάτο να “εκτελεί” τον Γλύκο και να δίνει το προβάδισμα στον Άρη. Αυτογκόλ από τον Οικονομόπουλο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Όσο κι αν ήθελε στη σνέχεια ο Άρης δεν μπόρεσε για το κάτι παραπάνω.

Χαμένοι βαθμοί: 2

Πανθρακικός-Άρης 2-1

Τελευταίο αλλά απόλυτα ενδεικτικό παράδειγμα το παιχνίδι του Σαββάτου στην Κομοτηνή. Ο Άρης έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην κατηγορία και για ακόμα μία φορά δεν δίστασε να το βάλει φωτιά και να το κάψει μόνος του. Προβάδισμα με τον Κύργια στο πρώτο ημίχρονο με την ολική ανατροπή από πλευράς Πανθρακικού να έρχεται στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Ακόμα μία ήττα για τον φετινό Άρη που έχασε και τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για παραμονή.

Χαμένοι βαθμοί: 1 έως 3

 

To Top