Έξι παίκτες «κρατούν» την τύχη του Άρη στα χέρια τους με το 10% των οφειλών!

Ο Άρης θέλει να κερδίσει το στοίχημα της υπαγωγής στο άρθρο 99, βαδίζοντας με προσοχή και συνέπεια μέχρι τώρα σε ένα δρόμο συγκεκριμένο, όπως τον έχουν χαράξει οι νομικοί του.

Ήδη έγινε μεγάλη προσπάθεια σε ότι αφορά το μεγάλο κομμάτι των πιστωτών, δηλαδή τις οφειλές προς το κράτος, οι οποίες φτάνουν ένα ποσοστό της τάξης του 50-52%  της συνολικής «μαύρης τρύπας».

Στο θέμα αυτό υπάρχει αισιοδοξία, ώστε με κατάλληλες ενέργειες στο πλαίσιο του δικαίου θα υπάρξει ένα σημαντικό «κούρεμα», ικανό να δώσει την τελική ώθηση για την λύση του προβλήματος. Είναι το πρώτο και αποφασιστικό βήμα. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο.

Από κει και πέρα τα μεγάλο «αγκάθι», αλλά παράλληλα και το σημείο κλειδί των εξελίξεων έχει να κάνει με τις οφειλές σε έξι παίκτες. Έξι παίκτες, οι οποίοι εν δυνάμει, κρατούν τις… τύχες του Άρη στα χέρια τους! Πρόκειται για τους Σηφάκη, Ντίκο, Σανκαρέ, Φατί, Νάτσο Γκαρσία, Καστίγιο, οι οφειλές στους οποίους ξεπερνούν το 10% του συνολικού χρέους! Εφόσον αυτό το πολλαπλό μέτωπο τακτοποιηθεί, τότε εάν προστεθούν και οι οφειλές προς το κράτος, θα έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για το άρθρο 99!

Ήδη έγιναν κάποιες συζητήσεις με την πλευρά των Καστίγιο, Φατί, Ντίκο και Σανκαρέ. Η πρόταση που έγινε από την ΠΑΕ έπεσε στο… κενό, δημιουργώντας χάσμα. Διοικητικά τα πράγματα άλλαξαν. Θα γίνει νέα προσπάθεια. Η μάχη είναι δύσκολη και σκληρή. Ο χρόνος πιέζει κι ας μην ξεχνάμε ότι αν αφαιρέσει κάποιος τις ημέρες των γιορτών τότε, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά!

To Top