ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξι πλήρεις φάκελοι για τις άδειες των καναλιών

Προχωράει η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών και μάλιστα έντεκα είναι οι φάκελοι που κατατέθηκαν για τις πανελλαδικές άδειες τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά πόσοι εξ αυτών είναι αψεγάδιαστοι;

Πόσοι περνάνε αβλεπί το πρώτο ξεδιάλεγμα πριν πέσουν στις δαγκάνες της PriceWatherhouse Coopers  για το τελικό ξεψάχνισμα; Οι πληροφορίες από το «μέτωπο» της Γενικές Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης λένε ότι έξι από τους έντεκα φακέλους είναι «τζάμι» και οι υπόλοιποι πέντε έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Διότι μεγάλο είναι, ας πούμε, το πρόβλημα όταν σου λείπει η ενημερότητα από τις τράπεζες και δεν λύνεται με μια απλή επίσκεψη ή ένα τηλεφώνημα ολίγων λεπτών. Και κανείς δεν ξέρει αν το Mega θα τα καταφέρει να το λύσει το ζήτημα ως την μεθαύριο Παρασκευή που πρέπει να υποβληθούν οι όποιες «συμπληρωματικές πληροφορίες» των υποψηφίων ή αν θα βρεθεί προ αδιεξόδου. Από εκεί και πέρα δεν είναι μικρά τα κενά και στον φάκελο του ART (κάπου ακούστηκε η φράση «είναι σαν να έχουν υποβάλλει αίτηση για άλλο διαγωνισμό»…), ενώ ερωτήματα έχουν ανακύψει και για τις αιτήσεις εξ αλλοδαπής.

Κυριακή κοντή γιορτή ωστόσο και όπου να ‘ναι θα ξέρουμε για όλους. Ήδη πάντως κυκλοφορούν φήμες από ισχυρούς ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πάθει και καμιά μεγάλη ζημιά η κυβέρνηση αν τις κάνει έξι ή επτά τις άδειες τις πανελλαδικές. Πράγμα το οποίον το διαψεύδουν μετά βδελυγμίας από τα υπουργικά γραφεία, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. Μην λησμονούμε ότι πάντοτε παίζει η προοπτική των «θεματικών» καναλιών, μέσω της οποίας ενδέχεται να «χρυσωθεί» το χάπι των πάσης φύσεως χαμένων από την διαγωνιστική διαδικασία. Αρκεί να θεσμοθετηθούν εγκαίρως και να μην είναι αιχμάλωτοι οι επιχειρηματίες για χρόνια και ζαμάνια.

Πηγή: newpost

To Top