Έξι συλλήψεις στη Νέα Φιλαδέλφεια και τρεις στην Τούμπα

Εννέα συλλήψεις από τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για, κατά περίπτωση, βία κατά υπαλλήλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, όπλων και ναρκωτικών Κατασχέθηκαν βεγγαλικά, καπνογόνα, αναδιπλούμενοι σουγιάδες και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει εντατικά και συστηματικά την προσπάθεια για πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, προκειμένου τα αθλητικά δρώμενα να αποτελούν ασφαλή χώρο για όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρων στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής καθώς και την Τούμπα Θεσσαλονίκης, χθες, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πρόληψη της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα.

Ειδικότερα, στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν -6- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω άτομα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 6 βεγγαλικά χειρός, 4 καπνογόνα και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, απώθησε τους αστυνομικούς και πραγματοποιώντας λακτίσματα σε βάρος τους, προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, για κατά περίπτωση παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αθλητισμού, καθώς στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ναυτικός πυρσός, ναρκωτικά δισκία καθώς και τρίφτη και ποσότητα κάνναβης.

Η Ελληνική Αστυνομία, υλοποιώντας πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς, τόσο σε αγωνιστικούς χώρους κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων όσο και μακριά από αυτούς

To Top