Έξι χρόνια… www.super3.gr!

Ξεχωριστή μέρα για τον οπαδικό κόσμο, ξεχωριστή μέρα για τον Super 3. Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια «γεννήθηκε» στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του συνδέσμου, η οποία ξεχώρισε με την μαχητικότητα και τις απόψεις της όλο αυτό το διάστημα.

Με αφορμή την επέτειο αυτή υπάρχει εκτενής αναφορά στο σάιτ του συνδέσμου. Αναλυτικά:

 

«Υπάρχουν, στη ζωή μας, σημαδιακές ημερομηνίες και γεγονότα. Οι λεγόμενες επέτειοι. Κι αν αυτός ο όρος αρμόζει σε ιδιαιτέρως σημαντικά γεγονότα, τα «γενέθλια» είναι μια πιο «αγαπησιάρικη» έκφραση, όταν φτάνει η στιγμή για να γιορτάσεις κάτι που σου προκαλεί χαρά όταν το ανακαλείς στη μνήμη σου.

Κάτι τέτοιο αποτελεί, για όλους όσους συνθέτουν την ομάδα εργασίας του super3.gr, η 18η Νοεμβρίου. Τέτοια μέρα, το 2005, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη (μαύρη για την ιστορία του συλλόγου) χρονιά, η οικογένεια του Συνδέσμου «μεγάλωσε» αποκτώντας ένα ακόμη «παιδί».

Ένα «παιδί» της σύγχρονης τεχνολογίας, μια διαδικτυακή έκφραση, προέκταση των υπολοίπων μέσων επικοινωνίας κι ενημέρωσης, ένα «υπερόπλο» τελευταίας τεχνολογίας που ήρθε να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» του SUPER 3. 

Στόχος μας, να εναρμονιστούμε στα δεδομένα της δεκαετίας που διανύαμε, όπου η ταχύτητα στη μετάδοση της πληροφορίας λάμβανε διαστάσεις δευτερολέπτων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαδίκτυο, από πολυτέλεια και χόμπι μιας μερίδας φανατικών του είδους, μετατρεπόταν καθημερινά σε εύχρηστη καθημερινότητα των ελλήνων.

Οι ανάγκες για ενημέρωση και επικοινωνία αυξάνονταν και όφειλε ο Σύνδεσμος να πραγματοποιήσει κι αυτό το βήμα, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του και της μετάβασης στην ηλεκτρονική εποχή. 

Για τους ρομαντικούς και μεγαλύτερους σε ηλικία, η εφημερίδα και η ραδιοφωνική εκπομπή κάλυπταν, κατά ένα ποσοστό, τις ανάγκες τους για επαφή με τον Σύνδεσμο, αλλά οι απαιτήσεις διαρκώς μεγάλωναν και έπρεπε να στραφούμε στο μέσο που 24/7 θα είναι ενεργό και προσβάσιμο για επικοινωνία και ενημέρωση. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν ο «πόλεμος» στο διαδίκτυο είχε αποκτήσει διαστάσεις και οι απαντήσεις έπρεπε να δίνονται και να ‘ναι άμεσες.

Όσο εύκολο κι αν μοιάζει, ωστόσο, ως μέσο, είχε και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Κι αν «παντρέψουμε» αυτό με την νοοτροπία SUPER 3 να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό, τότε είχαμε το καθήκον να δημιουργήσουμε κάτι που δε θα χαρακτηριζόταν, απλά, ως αξιοπρεπές, αλλά ως κάτι ξεχωριστό. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει τη σφραγίδα του Συνδέσμου, να οριοθετηθεί ο πήχης στο επίπεδο απαιτήσεων που ο SUPER 3 συνήθισε μέλη και φίλους του.

Εδώ, είχαμε, όμως, να κάνουμε με μια υπόθεση «επαγγελματική» που θα την έτρεχαν, όμως, «ερασιτέχνες». Τελικά, φαίνεται ότι αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός επιτυχίας. Αυτό το κοντράστ, αυτές οι κόντρα-έννοιες. Γιατί οφείλαμε να λειτουργούμε στις ταχύτητες και στις απαιτήσεις του μέσου και του διαδικτυακού κοινού και όχι να τις «κατεβάσουμε» στα μέτρα που εμείς μπορούσαμε να ανταποκριθούμε.

Κοινώς, έπρεπε να βρεθούν τα πρόσωπα που θα συνδύαζαν διάφορες ικανότητες, αναγκαίες για το μέσο, που έπρεπε, ταυτόχρονα, να επιδείξουν διάθεση για προσφορά, ανιδιοτέλεια, αντοχή στο χρόνο και δυνατότητες για ποιοτικό αποτέλεσμα. Όταν, όμως, μιλάμε για SUPER 3, τίποτα δεν είναι τελικά «βουνό» και όλα είναι αντιμετωπίσιμα. 

Το ξεκίνημα συνοδεύτηκε από τη ρίψη ροδιών, ως συμβολική κίνηση που θα σηματοδοτούσε την αρχή και την καλή συνέχεια και μετέπειτα «πήραν φωτιά» τα πληκτρολόγια και οι υπολογιστές! 

Είχαμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Καθημερινές ανανεώσεις, συχνά δυο και τρεις φορές ημερησίως, με κείμενα που θα ανταποκρίνονταν στις επιθυμίες των επισκεπτών και θα «μιλούσαν» στις οπαδικές καρδιές τους, φωτογραφίες, βίντεο από τους αγώνες και τις κερκίδες που χτυπούσε η καρδιά του ΑΡΗ μας. 11 μήνες, αργότερα, προστέθηκε και το forum του συνδέσμου, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας μας.

Το super3.gr έγινε κεντρική σελίδα χιλιάδων Αρειανών, ο πρώτος ιστότοπος που επισκέπτονταν όταν έκαναν είσοδο στο Διαδίκτυο, μια καθημερινή ανάγκη, ιδιαίτερα για τους Αρειανούς που ζούσαν εκτός Θεσσαλονίκης, πολύ περισσότερο εκτός Ελλάδας. Μια επίσκεψη αποτελούσε γι’ αυτούς «μυρωδιά» Συνδέσμου, ένα «υποκατάστατο» που τους ταξίδευε και τους κρατούσε σταθερά σ’ επαφή με τον Σύνδεσμο, τις δράσεις του και την καθημερινότητά του. 

Έφερε, ίσως, και Αρειανούς πιο κοντά στις ιδέες, στις αντιλήψεις του SUPER 3, καθώς η υφή του μέσου ήταν τέτοια που ήταν εκεί όλο το 24ωρο, διαθέσιμο προς περιήγηση από τον καθένα που αποκτούσε έτσι τη δυνατότητα να εντρυφήσει, μέσα απ’ την αρθρογραφία του, στον τρόπο σκέψης του Συνδέσμου, να μάθει περισσότερα γι’ αυτόν, να κάνει το επόμενο βήμα, να γίνει μέλος του Συνδέσμου και ενεργότερος κοντά του».

Κείμενα που κινούνταν σ’ όλο το φάσμα, από τα καθαρά οπαδικά μέχρι εκείνα που είχαν για περιεχόμενο κοινωνικοπολιτικό, το super3.gr κάλυπτε ευρύτερες ανάγκες και κέρδιζε το σεβασμό των αθλητικών sites της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που κι αυτή η προσπάθεια του Συνδέσμου, έφτασε σήμερα να κλείνει 6 χρόνια ζωής.

Με επισκεψιμότητα που θα ζήλευαν και τα sites γενικής αθλητικής ενημέρωσης και με τον πήχη τοποθετημένο πολύ ψηλά, οι βάσεις έχουν τοποθετηθεί για την περαιτέρω βελτίωση και άνοδο της ιστοσελίδας που αντιπροσωπεύει τον Σύνδεσμο και «εισβάλλει» στο σπίτι ή στο χώρο οποιουδήποτε Αρειανού και όχι μόνο, ανά τον πλανήτη.

Όλα τα «παιδιά» του Συνδέσμου τα’ αγαπάμε, γιατί είμαστε εμείς. Γιατί κάθε ένα απ’ αυτά το «μεγαλώσαμε» με κόπο και αδιάκοπη προσπάθεια για να φτάσουν όλα μαζί να συναποτελούν μια μεγάλη οικογένεια που τη ζηλεύουν και προσπαθούν να τη μιμηθούν όλοι.

Κι επειδή ο Σύνδεσμος είναι αυτοδημιούργητος κι ό,τι έκανε ήταν πάντα δικό του και χωρίς βοήθεια από κανέναν, αυτό το συναίσθημα κυριαρχεί μέσα μας: «τα καταφέραμε, το γιορτάζουμε, πάμε παρακάτω». Γιατί, στον SUPER 3, πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα, η
αναζήτηση για το επόμενο βήμα, για το καλύτερο μέλλον δράσης και λειτουργίας του.

Ποτέ δεν επαναπαυόμαστε, αντίθετα το μέλλον είναι γεμάτο προκλήσεις για να πετύχουμε, πάλι, κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχουμε ήδη στα χέρια μας. Αυτή είναι η λογική του Συνδέσμου. Πολλή δουλειά, προσήλωση κι αφοσίωση. Δεν είναι εύκολο, αλλά όταν σε παρασύρει το συναίσθημα, η ορμή ξεπερνά τις πρόσκαιρες δυσκολίες.

6 χρόνια super3.gr…

Χρόνια πολλά, σ’ όλους μας !”

To Top