ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπαιξαν, σκόραραν και τίμησαν τον “ρεμπέτη των γηπέδων” και του Άρη Θέμη Βάγγη! (photo)

Στη Σύρο, την πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη, βρέθηκαν οι βετεράνοι της Προοδευτικής, για να τιμήσουν τον Θέμη Βάγγη, ένα «ρεμπέτη» των γηπέδων, o οποίος τίμησε τη φανέλα του Άρη στην σπουδαία ομάδα της περιόδου 1979-80 (26 συμμμετοχές), όπου σημειώθηκε και τα “έπη” της Μπενφίκα και της Περούτζια!

Ήταν ταλαντούχος ντριμπλέρ και διεμβολιστής, ενώ ξεχώριζε για το ιδιαίτερό του αγωνιστικό στυλ κάτι που τον καθιέρωσε στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων ως έναν από τους πιο χαρισματικούς παίκτες που πέρασαν τόσο από τα Ελληνικά όσο και τα Ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού φορώντας τη φανέλα του Άρη συμμετείχε σε αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1979-80, με ξεχωριστή επιτυχία. Τα τελευταία 25 χρόνια μένει μόνιμα στη Σύρο, ενώ σήμερα είναι 62 χρόνων.

Αγωνίσθηκε επί σειρά ετών επίσης στις ομάδες του Π.Α.Ο. Ρουφ, του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου Αθηνών, του Α.Ο. Αιγάλεω, του Βύζαντα Μεγάρων κ.α.

Οι Βετεράνοι της Προοδευτικής γιόρτασαν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας τους περνώντας και απο τη Σύρο, όπου σε έναν αγώνα που έγινε προς τιμή του Θέμη Βάγγη αντιμετώπισε τους Βετεράνους του ΑΟ Σύρου.

Ο Θέμης Βάγγης τιμήθηκε για την προσφορά του και από τις δύο ομάδες, οι οποίες δε ξέχασαν και τον πρώην πρόεδρο του ΑΟ Σύρου κ. Μάρκο Ρούσσο, ο οποίος επίσης παρέλαβε τιμητική πλακέτα πριν την έναρξη του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Παλαίμαχοι των δύο ομάδων έδειξαν ότι δεν ξεχνούν την τέχνη του ποδοσφαίρου όσα χρόνια και να περάσουν, καθώς πρόσφεραν όμορφο θέαμα και χορταστικό από πλευρά γκολ, καθώς η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό 10 φορές!

Οι Βετεράνοι του ΑΟ Σύρου επικράτησαν με 7-3 (3-1 ημ.). Τα γκολ για τον ΑΟΣ πέτυχαν οι Ξανθάκης (5), Πρίντεζης (1) και Πρέκας (1). Για τους Κορυδαλιώτες σκόραραν οι: Τζακαβέλης (2), και Μπάκουλης.

Δείτε ένα ξεχωριστό σκίτσο:

Ο Θέμης Βάγγης (Νο 8), με το ιδιαίτερο στυλ του, ανατρέπει δυο Ιταλούς αμυντικούς, στον αγώνα Περούτζια-Άρης (0-3)

To Top